Sundayna 10.12.2023
Heta Uhtio

Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin yöhön asti sosiaaliturvaleikkauksia (7.12. klo 16:00-1.56). Sosiaaliturvaan kohdistuvat leikkaukset ovat valtavat ja niiden vaikutukset ylettyvät kaikkiin pienituloisiin. Oppositio on tehnyt töitä esitysten käsittelemiseksi kunnolla, tuoden niiden ihmisten ääntä esille joihin leikkaukset kohdistuvat. Hallituksessa ei ole ollut vastaavaan halua, josta kertoo esimerkiksi se, että sosiaaliturvaleikkausten yhteisvaikutusten arviointia ei tehty budjettiriiheenkään mennessä.

Mondayna 18.09.2023
Ava Dahlvik.

Suomalaisten aseistakieltäytyjien oikeudet ovat taas nousseet ajankohtaiseksi aiheeksi. Euroopan aseistakieltäytyjien kattojärjestö EBCO julkaisi 1. elokuuta avoimen kirjeen, jossa vedottiin aseistakieltäytyjä Mitja Jakosen oikeuteen totaalikieltäytyä.

Suomen mielipiteenvapauden ja ihmisoikeuksien tilanne on huolestuttava. Säännöllisin väliajoin aseistakieltäytyjien asema herättää reaktioita niin kotimaisessa mediassa kuin myös kansainvälisesti.

Thursdayna 07.09.2023
Kuva Pinja Vuorisesta katsomassa kameraan vakavalla ilmeellä, teksi valkoisella "Hallitus käy luokkasotaa"

Hallitus käy luokkasotaa

 

Tällä viikolla on alkanut eduskunnan istuntokausi. Siten myös hallituksen työ ohjelmansa jalkauttamiseksi alkaa toden teolla. Hallitus nauttii jo alkutaipalellaan poikkeuksellisen heikkoa kannatusta. Huomenna perjantaina äänestetään valtiovarainministerin Riikka Purran, elinkeinoministeri Wille Rydmanin ja koko hallituksen luottamuksesta, pohjautuen kyseisten ministerien räikeän rasistisiin viesteihin, joista irtisanoutuminen on ollut vähintäänkin epämääräistä.

 

Wednesdayna 23.08.2023
Kuva Pinja Vuorisesta katsomassa kameraan vakavalla ilmeellä

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorisen puhe vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa 23.8.2023.

 

Hyvät toverit, hyvät ystävät

 

Wednesdayna 16.08.2023
Viisi ihmistä pitelee Euroopan vasemmiston lippua, jossa on sinipunainen tähti valkoisella taustalla

Matkaraportti Euroopan vasemmistopuolueen kesäyliopistosta 2023

 

Mondayna 12.06.2023
Hilla ja Maiju

Olimme tapaamassa viime viikolla suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen edustajaa jutellaksemme EU:n täysistunnossa Strasbourgissa keskusteluun tiistaina (13.6.) tulevasta palkattomien harjoitteluiden kieltämisestä. Lisäksi puhuimme työmarkkinapolitiikasta ja vaikuttamispaikoista EU:ssa.

Opiskelijoiden jaksaminen ja toimeentulo on ollut tapetilla jo pidempään. Suomessakin tuleva hallitus on väläytellyt heikennyksiä opiskelijoiden toimeentuloon, sekä terveydenhuoltoon, vaikka todellisuudessa näihin tarvittaisiin kipeästi panostuksia.

Wednesdayna 12.04.2023
Ava Dahlvik ja Valtteri Harakka pitelevät rannalla Baskimaan lippua.

5 000 nuorta vasemmistolaista kokoontui Elorrion kylään Baskimaahan viime viikonloppuna juhlimaan baskien itsenäisyyspäivää Ernai -nuorisojärjestön Gazete Topagunea -festivaaleille. Festivaaleille osallistui myös vieraita maailman eri kolkista, mukaanlukien Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Ava Dahlvik ja International Committeen puheenjohtaja Valtteri Harakka.

Thursdayna 16.02.2023
Ira Vainikainen.

Kelle lapsen saaminen on mahdollista?

Perheenlisäyksestä päättäminen on yksi isoimmista elämän kysymyksistä. Vanhemmat sukupolvet lähes yksinoikeudella ovat päättäneet hätääntyä, sillä syntyvyys Suomessa on
ollut jo pitkään laskusuunnassa ja Pohjoismaista heikoimmalla tasolla.

Tuesdayna 10.01.2023
Kansalaisfoorumin somepostaus

Miksi kansalaisfoorumi?

Kansalaisfoorumi on hiljalleen nousemassa julkiseen keskusteluun, mutta miksi me sellaisen tarvitsemme? Se selviää lukemalla lisää!

 

Kansamme edustajat - supliikit ja suositut, vai kansa pienoiskoossa?

Saturdayna 19.11.2022
Kuva rakennuksista Qatarista ja teksti "Katsot jalkapallon MM-kisoja tai et, tiedä nämä 5 asiaa"

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkava sunnuntaina 20. marraskuuta Qatarissa. Kaikkiin suuriin urheilukisoihin liittyy isoja eettisiä ja ekologisia ongelmia, mutta Qatarin MM-kisat ovat saaneet erityisen paljon huomiota ja kritiikkiä jo kauan ennen kuin palloa on laskettu nurmelle. Nämä kisat tuovat rujoimmalla mahdollisella tavalla esille huippu-urheilun pahimmat puolet.

 

Kisojen seuraaminen on jokaisen henkilökohtainen valinta. Mutta ennen kun avaat television, muista nämä asiat:

 

Pages