Vasemmistonuorten 32. liittokokous järjestetään Porissa 10.-12. marraskuuta 2023. Liittokokous on Vasemmistonuorten ylin päättävä elin, joka kokoontuu kahden vuoden välein. Liittokokouksessa valitaan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat sekä hallituksen varsinaiset jäsenet ja varajäsenet. 

Puheenjohtajahehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet Maiju SalminenIra Vainikainen ja Pinja Vuorinen. Vasemmistonuoret järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen 23.10.-5.11.2023. Lisätietoa äänestyksestä ja äänestysohjeet on lähetetty äänioikeutetuille sähköpostitse. Äänioikeutettuja jäseniä ovat viimeistään 23.9. Vasemmistonuoriin liittyneet. Äänestyksestä tiedotetaan myös Vasemmistonuorten sosiaalisessa mediassa ja sisäisissä viestintäkanavissa. Kannattaa siis seurata Vasemmistonuorten viestintäkanavia tarkkana! HUOM! Jäsen, jos et ole saanut äänestysohjeita, laita meille viestiä osoitteeseen mika.savolainen@vasemmistonuoret.fi.

Vasemmistonuoret järjesti puheenjohtajapaneelin 19.10. Tallenne paneelista on katsottavissa Vasemmistonuorten Instagram-tilillä!

 

Puheenjohtajaehdokkaat

 

Piiri

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Olen Maiju Salminen, 27-vuotias, Vantaan Myyrmäestä kotoisin oleva, nykyinen helsinkiläinen, yhteisöpedagogi (AMK), ay-aktiivi ja Vasemmistonuorten liittohallituksen varajäsen. Lisäksi toimin vanun työmarkkinapoliittisen jaoston puheenjohtajana ja olen toiminut aiemmin sekä ESVN:n että Helvanun hallituksissa.

Poliittinen taustani on vahvasti ammattiyhdistysliikkeessä – ennen vasemmistonuoria olin omassa ammattiliitossani ay-aktiivina. Tällä hetkellä olen päivätöissä ay-liikkeessä. Vapaa-ajallani laulan työväenmusiikkia soittavassa Punakuu-yhtyeessä, katselen sarjoja, luen ja pelaan Simssiä!

Miksi haet tähän tehtävään?

Haen vanun puheenjohtajistoon, sillä minulla on näkemystä siitä mihin Vasemmistonuorten tulisi järjestönä mennä, omaan laajat verkostot, ja minulla on suuri into lähteä luotsaamaan järjestöä uudelle kaudelle. Koen, että minulla on annettavaa järjestölle. Oikeistohallituksen aikakautena tarvitsemme myös yhä vahvempaa otetta työmarkkinapoliittisista kysymyksistä ja tiiviimpää yhteistyötä liittojen kanssa. On tärkeää puhua työväenluokalle kriittisistä kysymyksistä, kuten siitä että onko tulevaisuudenkin työolot säälliset, ja onko työstä saatava palkka sellaista, että sillä voi elää?

Järjestömme vahvuus ja hienous on sen monipuolisuus. Jäsenistössämme on myös ammattikoulussa ja/tai ammattikorkeakoulussa opiskelevia ja valmistuneita. Meillä on myös työelämässä olevia sekä työttömiä. Heidän äänensä järjestössämme on kuitenkin hiljainen. Meidän pitää huomioida paremmin se, että kaikki eivät opiskele yliopistolla, ja myös yliopiston ulkopuolisilla on sanottavaa ja tarjottavaa järjestössämme sekä vasemmistoliikkeessä. Haluan Vasemmistonuorten olevan turvallinen paikka, jonne kuka tahansa vasemmistolaisuudesta kiinnostunut voi tulla oppimaan, innostumaan, luomaan omaa tietään ja myös mokaamaan, taustasta riippumatta.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten puheenjohtajana?

Haluaisin kehittää järjestön kokonaisvaltaista toimintaa vielä eteenpäin, samalla pitäen kuitenkin rohkeaa ja tinkimätöntä linjaamme. Haluaisin olla vahvistamassa vasemmistolaista yhteisöä nuorille, sekä innostamassa ja aktivoimassa nuoria poliittiseen ja yhteiskunnalliseen toimintaan. Haluaisin olla mukana rakentamassa vieläkin suurempaa, aktiivisempaa ja innokkaampaa vasemmistolaista yhteisöä.

 

 

Piiri

Keski-Suomen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Olen Ira Vainikainen, 28-vuotias opiskelija ja yhteiskunta-alan sekatyöläinen Jyväskylästä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Minulle tärkeitä teemoja politiikassa ovat köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen, ilmastokriisin pysäyttäminen ja globaali oikeudenmukaisuus. Miellänkin itseni varsin tavalliseksi punavihreästi ajattelevaksi vasemmistolaiseksi. 

Olen aktiivinen Vasemmistoliitossa ja niittänyt kohtalaista vaalimenestystä. Tällä hetkellä olen Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen sekä Keski-Suomen hyvinvointialueen varavaltuutettu ja turvallisuuslautakunnan jäsen. Vapaa-ajalla käyn hölkkälenkillä ja pelaan videopelejä.

Miksi haet tähän tehtävään?

Vasemmistonuorten puheenjohtajana toimiminen olisi luonteva askel nuorisopoliittisella urallani ja mahdollisuus antaa kaikki vuosien aikana kerrytetty oppi koko järjestön käyttöön. Koen olevani oikea henkilö edustamaan nuorta vasemmistolaista sukupolvea Suomen lähihistorian oikeistolaisimman hallituksen murentaessa yhteiskuntamme perustuksia.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten puheenjohtajana?

Haluan tehdä Vasemmistonuorista helpommin lähestyttävän ja entistä suositumman nuorisojärjestön. Meillä pitää olla tilaa kaikenlaisille punavihreästi ajatteleville nuorille, ja se vaatii meiltä konkreettista ja arkijärjellä ymmärrettävää viestintää ja ihmisten arkea koskettavia poliittisia avauksia. Toiminnan pitää olla aidosti valtakunnallista ja haluankin vahvistaa osaltani Vanun alue- ja kuntapoliittista vaikuttamista. Lisäksi Vanun kabinettitoiminta vaatii parannuksia. Alueellisiin luottamustoimiin valituille ja kabinettivaikuttamisesta kiinnostuneille vanuille pitää järjestää toimintaa myös vaalien ulkopuolella.

 

 

Piiri

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Olen Pinja Vuorinen, 26-vuotias helsinkiläinen, kymmenen vuotta vasemmistoliikkeessä toiminut aktivisti, politiikan ja taloustieteen opiskelija sekä Vasemmistonuorten istuva puheenjohtaja. 

Haen jatkoa järjestön puheenjohtajana, sillä oikeistopolitiikka tarvitsee haastajansa ja ihmiset sekä ilmasto puolustajansa. Juuri nyt on tärkeää rakentaa vaikuttavaa vasemmistolaista liikettä, ja meillä on kyky tehdä tätä kaduilla ja kabineteissa.

Tahdon jatkaa työtä rohkean ja näkemyksellisen järjestön vahvistamiseksi, jonka avaukset herättävät keskustelua ja rakentavat parempaa maailmaa. Tulevalla kaudella haluan panostaa vielä enemmän yhteistyön lisäämiseen eri toimijoiden välillä sekä poliittiseen koulutustoimintaan.

Miksi haet tähän tehtävään?

Haluan jatkaa työtä, mitä olen tähän asti tehnyt Vasemmistonuorten puheenjohtajana ja viimeisen 10 vuoden aikana vasemmistolaisessa liikkeessä entistä vaikutusvaltaisemman ja rohkeamman liikkeen eteen. Liikkeen, joka rakentaa aitoa vaihtoehtoa ja asettaa ihmiset ja ilmaston voitontavoittelun edelle.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten puheenjohtajana?

Vaalien tuloksen vahvistuttua totesin, että aion olla seuraavat neljä vuotta mahdollisimman perseestä valtaapitäville. Uskon, että Vasemmistonuorten puheenjohtajuus on erinomainen paikka tehdä näin.

Haluan edelleen jatkaa rohkeiden poliittisten avausten tekemistä, jotka herättävät keskustelua ja osoittavat, että toisenlainen maailma on mahdollinen.

Järjestöllisesti haluaisin panostaa etenkin poliittisen koulutustoiminnan lisäämiseen, jotta voimme haastaa oikeiston vallan entistä tehokkaammin. Lisäksi olemme saaneet valtavasti uusia jäseniä, ja heidän saaminen mukaan toimintaan on tärkeä tehtävä ensi kaudelle.

On tärkeää, että jatkamme yhteisrintaman rakentamista niin kaduilla kuin kabineteissa. Haluan vahvistaa yhteyksiä edelleen kansalaisyhteiskunnan toimijoihin, ammattiyhdistys- sekä opiskelijaliikkeeseen kuin myös vahvistaa Vasemmistonuorten näkemyksien ja linjojen näkymistä vasemmistoliitossa.