Hei porvari! Käsi pois mun taskusta!

Vaalien alla talouskeskustelu on kiihtynyt ja vaatimukset muun muassa sosiaaliturvan leikkaamisesta ovat lähteneet laukalle puheenjohtajatenteissä, valtiovarainministeriön leikkauslistoissa ja isojen mediatalojen pääkirjoituksissa. Tämä luo kuvaa siitä että talous saadaan mystisesti paremmaksi leikkaamalla jatkuvasti pienituloisilta ja duunareilta, eikä lainkaan korottamalla kaikista rikkaimpien verotusta.

“Tällainen ajattelu hyvinvointivaltion taloudesta on suoraan yritysmaailmasta, jossa jatkuvilla yt-neuvotteluilla ja työntekijöiden riistämisellä saadaan jaettua yhä suurempia ennätysosinkoja osakkeenomistajille. Tällä tavalla ei luoda hyvinvointia meille, meidän lapsille eikä heidänkään lapsilleen”, toteaa ESVN:n puheenjohtaja Christian Karau.

“Tarvitsemme miljonääriveron ja maastapoistumisveron yrityksille. Meidän tulee ennemmin madaltaa erityisesti pienituloisten, kuten työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja matalapalkkaisten duunarien verotusta. Kasvavilla verotuloilla voidaan rahoittaa panostuksia sosiaali- ja terveyspalveluihin, koulutukseen ja kulttuuriin. Talouden tasapainottamisen tulee tarkoittaa myös varallisuuden tasapainottamista”, jatkaa Karau.

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret esittää miljonääriveron käyttöönottoa, pääomatuloveron muuttamista progressiiviseksi ja sen rajan alentamista sekä maastapoistumisveron asettamista yrityksille, jotka pyrkivät muuttamaan Suomesta verohelpotusten perässä ulkomaille. Näillä voimme hyvin tasapainottaa valtiomme taloutta ilman, että kenenkään hyvinvoinnista - jolla se on jo tiukoilla - tarvitsee siitä tinkiä.