Keppiyksisartinen on vuoden poliittinen eläin

Anni Ahlakorpi

Juhlistamme Helsinki Pride -viikkoa järjestämällä Vasemmistonuorten keskustoimistolla perjantaina keppihevostyöpajan. Kaikille avoimessa työpajassa ei askarrella mitä tahansa keppareita vaan yksisarvisia, tarunhohtoisia ja taianomaisia keppieläimiä.

Keppihevonen kiskaistiin tahtomattaan politiikkaan jälleen viime vuonna, kun pakolaisuuskriisi alkoi koetella eurooppalaisten moraalia ja auttamishalua. Ulkomaalaisvastaisuuden ja avoimen rasismin eteen valjastettiin keppihevosia, jotka eivät ole oikeita vetojuhtia eivätkä siksi liiku itsestään.

Politiikka on aluepolitiikkaa

Anni Ahlakorpi

Elinvoimainen Suomi koostuu erilaisista alueista: erikokoisista kaupungeista, taajama-alueista ja maaseudusta sekä tietysti erämaa- ja muista alueista, joilla ei ole kiinteää asutusta. Näillä alueilla on erilaisia tarpeita ja ne hyödyttävät ja hyödyntävät toisiaan eri tavoin. Alueet keräävät tuloja verottamalla niillä asuvia ihmisiä ja yrityksiä, ja koska tämä verokertymä vaihtelee suuresti, tasataan alueiden välisiä eroja valtionapujärjestelmällä. Tällä on tarkoitus taata se, että kaikki suomalaiset saavat samat peruspalvelut asuinpaikasta riippumatta.

5 parempaa ideaa kuin lukukausimaksut

Anni Ahlakorpi

Uusi hallitus on aloittanut koulutuskentällä suuren Hei me kehitetään -projektin. Homma etenee vauhdilla ja hallitusohjelma on kohta toteutettu, joten nyt heitellään jo ideoita, joita ei siihen edes kirjattu.

Me Vasemmistonuorissa emme halua vain katsoa toimettomina vierestä, kun koulutusjärjestelmä pannaan kuntoon ja Suomi nousuun. Tässä viisi koulutuksen kehittämisideaa vapaasti opetusministerin ja hallituksen käyttöön!