"Ilmastovaikutusten arviointi on tarpeellista kaikessa politiikassa" – Sheikh vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa

Liban Sheikh
Sheikh seisoo puhujapöntössä pitämässä puhetta sisätilassa. Pitelee kännykkää kädessä, kukkia pöydällä.

Hyvä yleisö, arvoisat päättäjät ja ystävät. Olen Liban, opiskelija Tampereelta ja Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Tänään olen puhumassa täällä kolmesta asiasta: ilmastosta, luokkapolitiikasta ja investoinneista.

Liban Sheikhin puhe Helsinki in Solidarity with Black Lives Matter -mielenilmauksessa

Liban Sheikh
Sheikh seisoo ihmisjoukon edessä pitämässä puhetta Senaatintorilla. Aurinko paistaa.

Morjesta kaikki osallistujat, kuulijat ja ystävät! Olen Liban Sheikh, Vasemmistonuorten puheenjohtaja ja afrosuomalainen sosiologian opiskelija Tampereelta. Haluan tänään sanoa muutaman sanan Black Lives Matter -liikkeen taustasta sekä rakenteellisen rasismin käsittelemisen tärkeydestä myös Suomessa.

Puheenjohtajan vapputervehdys | International Workers’ Day Greeting from the Chairperson

Liban Sheikh
Liban Sheikh hymyilee meren rannalla.

(in English below) Hyvät ystävät, rakkaat toverit ja lukijat, Vasemmistonuorten puheenjohtajana haluan toivottaa teille oikein hyvää vappua. Elämme tällä hetkellä erityistä aikaa, jonka vaikutukset osuvat kaikenikäisiin ihmisiin tehden elämästämme yllätyksellistä. Tästä syystä myös vappua juhlitaan tänä vuonna digitaalisesti.

Kohti antirasistisempaa Suomea ja maailmaa

Liban Sheikh
Liban Sheikh hymyilee kameralle.

Tänään vietämme kansainvälistä rasismin ja rodullisen syrjinnän vastaista päivää! Päivää edeltänyt viikko on myös rasismin vastaisen toiminnan kansainvälinen teemaviikko.  Päivän historia juontaa juurensa vuodelle 1960, jolloin Etelä-Afrikassa surmattiin viranomaisten toimesta kymmenittäin siviilejä. YK:n yleiskokous julisti vuonna 1966 päivän kansainväliseksi rotusyrjinnän vastaiseksi päiväksi ja kehotti kansainvälistä yhteisöä lisäämään ponnistuksiaan kaiken rotusyrjinnän poistamiseksi.