Maanantaina 12.04.2021
Liban nojaa kaiteeseen ja hymyilee

Kuntavaalit tulevat kahden kuukauden päästä! Kokosimme seuraavan tekstin nuorten ehdokkaiden vinkkilistaksi ja tueksi kampanjointiin. Tsekkaa siis sisältö ja kerro omat ajatuksesi hyvän kampanjoinnin resepteistä!

 

Torstaina 04.03.2021
Jenni hymyilee kuvassa

Viime kuussa Suomi sai Euroopan unionilta nuhteet puutteista vihapuheen kriminalisoinnissa. Komission mukaan Suomen lainsäädäntö ei ole riittävä rasistisen vihapuheen kitkemiseksi. Syytteiden nostaminen ei esimerkiksi ole mahdollista ilman vihapuheen kohteeksi joutuneen uhrin ilmoitusta. Myöhemmin helmikuussa uutisoitiin tapauksesta, jossa rasististen solvausten kohteeksi joutuneen Ylen somalinkielisten koronauutisten juontaja Ujuni Ahmedin jutun tutkintaa päätettiin olla jatkamatta.

Keskiviikkona 25.11.2020
Ikonen hymyilee ja katsoo kameraan, vihreä tausta

Tänä vuonna olen tutustunut itseeni. En sillä perinteisellä "mitä toivon elämältä" - tavalla, vaan sukelluksella omaan kulttuuriin. Kulttuuriin, joka osittain on aina ollut mukana ja kasvatuksessa, mutta joka on suurimmaksi osaksi häivytetty. Eikä vain sen takia, että vanhat tavat olisi muuttunut uusiin, vaan sen takia, että se vietiin multa, meiltä.

Tiistaina 24.11.2020
kuvassa punavihreitä nuoria Libanonin lipun kanssa Eduskuntatalon portailla.

My name is Mira Maalouf, I’m a Lebanese/Finnish student. I moved here from Lebanon almost a year ago to start my master’s degree in Social Psychology at the University of Helsinki.

 

Perjantaina 30.10.2020
Vuorinen pitää käsissään kylttiä, jossa lukee Bernie, taustalla Yhdysvaltojen lippu

Hi comrades! I am Pinja, a member of the Left Youth of Finland. I am a student of politics and economics and lived in California this spring doing and exchange program in Berkeley. During my time in there I campaigned for Bernie along the local Democratic Socialist of America. I have been interested in international politics for a long time now but living in the United States definitely made me even more intrigued in American politics.

 

Tiistaina 27.10.2020
Kyllönen katsoo kameraan, vihreä metsäinen tausta

Hallitus hyväksyi lakiesityksen oppivelvollisuuden laajentamisesta 15.10.2020 ja se etenee näin eduskuntaan. Oppivelvollisuus jatkuu nyt 18-vuotiaaksi saakka ja uudistus astuu voimaan jo ensi vuonna ikäluokka kerrallaan. Tämä on suurimpia koulutusuudistuksia pitkiin aikoihin, ja erityiskiitokset tästä menevät opetusministeri Li Anderssonille ja Vasemmistoliitolle, joka on tehnyt asiasta ensimmäisenä aloitteen jo yli 10 vuotta sitten.

Perjantaina 28.08.2020
Karau katsoo hymyillen kameraan. Taustalla havumetsää.

Metsäteollisuusyhtiö UPM uutisoi sulkevansa Kaipolan paperitehtaan Jämsässä vuoden loppuun mennessä. Tehtaalla työskentelee 450 ihmistä ja sulkeminen on täten todella suuri kolaus niin Jämsälle kuin jokaisen näiden duunareiden perheille ja lähipiirille.

Lauantaina 22.08.2020
Mielenosoitus talvella. Henkilö pitelee kylttiä, jossa lukee "STOPPI! NYT ON EKOKATASTROFI".

Tänään 22.8.2020 vietämme jälleen maailman ylikulutuspäivää. Ylikulutuspäivällä tarkoitetaan sitä ajankohtaa vuodesta, jolloin kulutuksemme ylittää maapallon kantokyvyn rajat tuon vuoden aikana. Tästä päivästä eteenpäin maapallo ei enää kykene tuottamaan uusiutuvia luonnonvaroja tai käsittelemään tuottamiamme hiilidioksidipäästöjä. Elämme siis loppuvuoden velaksi. Jo yli viidenkymmenen vuoden ajan tämä velkataakka on saanut rauhassa paisua yhä suuremmaksi ja suuremmaksi. Nyt on kuitenkin aika hakeutua velkasaneerauksen.

Torstaina 20.08.2020
Sheikh seisoo puhujapöntössä pitämässä puhetta sisätilassa. Pitelee kännykkää kädessä, kukkia pöydällä.

Hyvä yleisö, arvoisat päättäjät ja ystävät. Olen Liban, opiskelija Tampereelta ja Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Tänään olen puhumassa täällä kolmesta asiasta: ilmastosta, luokkapolitiikasta ja investoinneista.

Perjantaina 17.07.2020
"En halua ilmastokriisiä", "Save the arctic" ja "vegan mafia" -tekstisiä kirjontatöitä.

Tekeekö mielesi näprätä jotakin? Tee oma punavihreä kangasmerkki kierrätetylle kangastilkulle tai piristä vanhaa vaatetta kirjonnalla! Tai miten olisi tyylillä vittuileva pöytäliina? 

Kirjontaohje

Tarvikkeet:

Silmäneula
Lankaa (esim. kirjontalankaa, tarpeen mukaan puolitettua neulontalankaa tai kahdesti neulansilmään pujotettua ompelulankaa)
Kangas johon kirjoa (esim. kangastilkku tai vaate) 
Nuppi- tai hakaneuloja (ei pakollinen) 

Sivut