Keskiviikkona 04.05.2022
Pinja Vuorinen

Natosta vielä kerran: Suomen jäsenyys sotilasliitossa näyttää jatkuvasti todennäköisemmältä ja myös moni vasemmistoliittolainen on kääntynyt kannattamaan sitä. Itse en vieläkään kannata jäsenyyttä, ja näen tarpeelliseksi käydä vielä kerran läpi, miksi.

Lauantaina 05.02.2022
Kuvassa talo, talon seinässä lukee ”eläköön vuono”.

Teksti suomeksi alempana.

 

 

Sämikielâliih palvâlusah pyereestvaijeemkuávlui toimâm kuávdážân!

 

Čižetnuorah väätih, ete sämikielâlij sosiaal- já tiervâsvuotâpalvâlusah sehe sämikielâlij äššigâsâi vuoigâdvuođah láá uđđâ pyereestvaijeemkuávlui toimâm kuávdáást.

Perjantaina 28.01.2022
Tiedot nuorten aluevaltuutettujen määrästä.

Förra söndag blev social- och hälsovårdsreformen verklighet, då Finlands första välfärdsval genomfördes. I valet valdes nya landskapsfullmäktigen som i framtiden bestämmer om våra social- och hälsovårds- samt räddingstjänster. 

Samlingspartiet, SDP och Centern segrade i valet, både då med procentandelen och mängden mandat. Även Vänsterförbundet gjorde valseger och fick mera stöd än i kommunalvalet. De Gröna och Sannfinländarna fick möta en bitter förlust. 

Torstaina 27.01.2022
30-vuotiaiden ja vanhempien aluevaltuutettujen määrä ja 18-29-vuotiaiden aluevaltuutettujen määrä.

Viime sunnuntaina sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisuudistus muuttui todeksi, kun Suomen historian ensimmäiset aluevaalit saatiin päätökseen. Vaaleissa valittiin aluevaltuustot, jotka päättävät jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden ja pelastustoimien järjestämisestä. 

Vaaleissa Kokoomus, SDP ja Keskusta nousivat suurimmiksi puolueiksi sekä kannatusprosentiltaan että paikkamäärältään. Myös Vasemmistoliitto teki vaalivoiton kasvatettuaan kannatustaan kuntavaaleihin nähden. Vihreät ja Perussuomalaiset sen sijaan kokivat karvaan tappion.

Tiistaina 18.01.2022
Kuvassa Vasemmistonuorten aluevaaliehdokkaat Tuomas Suihkonen ja Joonas Jormalainen
Yhdysvalloissa terveyserot ovat suuria sekä terveyspalvelut ja lääkkeet ovat maailman kalliimpia. Jos ihmiset eivät käy aluevaaleissa äänestämässä vasemmistoliittoa, voi meillä lähivuosina toimia sote-palvelut Amerikan malliin.
Torstaina 25.11.2021
Siteeraus otsikosta

Korona-aikana on puhuttu paljon eri yritysten ahdingosta erinäisten rajoitusten takia. Selvää tämä on esim. matkailun-, ravintola, sekä vapaa-ajan aloilla sekä tapahtuma-alalla. Tästä huolimatta useat toimijat ovat tehneet ennätyssuuria tuloksia ja voittoja.

Suomen hallitus lähti elvyttämään yrityksiä koronakriisin  kovalla rahalla. Tämä oli kansantaloudellisesti järkevä päätös. Siitä huolimatta yritystuet pysyivät paria poikkeusta lukuunottamatta yritysjohtajien taskuihin ja pääomasijoittajien salkkuihin.

Keskiviikkona 17.11.2021
Mari katsoo kameraan, seisoo rannalla kansallispuku päällä

Marinin hallituskaudella on valmisteltu kielipoliittista ohjelmaa vähemmistökielille. Karjalaisessa yhteisössä on ollut isot odotukset ohjelmaa kohtaan, jotka tuntuvat romahtavan alas viikko viikolta. Syksyn 2021 aikana on järjestetty asiantuntijatapaamisia, joissa on ilmennyt muun muassa, ettei kielipoliittisessa ohjelmassa ei ole aikomuksenakaan nostaa esiin lainsäädännön tarkistamisen tarvetta. Tämä on tuhoisa linjaus koko karjalan kielen elvyttämiselle.

Keskiviikkona 27.10.2021
kuvassa hymyilevä henkilö farkkutakissa ja teksti siitä, että vammaisten on usein priorisoitava vammaisaktivismi

Vammaispoliittisen työryhmän puheenjohtaja Mikko Hietala vastaa Mika Lemisen kirjeeseen, joka julkaistiin lokakuun 2021 cp-päivään liittyen. Liittolaisuuteen liittyy usein helppous, että vammaisaktivismia voi edistää silloin, kun siltä tuntuu. Vammaisille omien oikeuksien ja tasa-arvon eteen työskentely on jokapäiväistä, sekä voimia vievää.

 

Hei Mika ja kiitos kirjeestäsi!

 

Keskiviikkona 27.10.2021
kuvassa kameraan sivuttain katsova henkilö ja teksti: vammaisten liittolaiset tehkää edes jotain!

Lokakuun kuudes päivä 2021 vietettiin kansainvälistä cp-vammaisten päivää. Lue Vasemmistonuorten vammaispoliittisen työryhmän jäsenen Mika Lemisen kirje liittyen vammaisuuteen ja vammaisten liittolaisille esitettyihin toivomuksiin. Kirjeen toisessa osassa julkaistaan Vasemmistonuorten vammaispoliittisen kampanjan puheenjohtajan Mikko Hietalan vastine Lemisen kirjeelle. 

 

Vammaisten liittolaiset, tehkää edes jotain!

 

Sivut