Keskiviikkona 12.04.2023
Ava Dahlvik ja Valtteri Harakka pitelevät rannalla Baskimaan lippua.

5 000 nuorta vasemmistolaista kokoontui Elorrion kylään Baskimaahan viime viikonloppuna juhlimaan baskien itsenäisyyspäivää Ernai -nuorisojärjestön Gazete Topagunea -festivaaleille. Festivaaleille osallistui myös vieraita maailman eri kolkista, mukaanlukien Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Ava Dahlvik ja International Committeen puheenjohtaja Valtteri Harakka.

Torstaina 16.02.2023
Ira Vainikainen.

Kelle lapsen saaminen on mahdollista?

Perheenlisäyksestä päättäminen on yksi isoimmista elämän kysymyksistä. Vanhemmat sukupolvet lähes yksinoikeudella ovat päättäneet hätääntyä, sillä syntyvyys Suomessa on
ollut jo pitkään laskusuunnassa ja Pohjoismaista heikoimmalla tasolla.

Tiistaina 10.01.2023
Kansalaisfoorumin somepostaus

Miksi kansalaisfoorumi?

Kansalaisfoorumi on hiljalleen nousemassa julkiseen keskusteluun, mutta miksi me sellaisen tarvitsemme? Se selviää lukemalla lisää!

 

Kansamme edustajat - supliikit ja suositut, vai kansa pienoiskoossa?

Lauantaina 19.11.2022
Kuva rakennuksista Qatarista ja teksti "Katsot jalkapallon MM-kisoja tai et, tiedä nämä 5 asiaa"

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkava sunnuntaina 20. marraskuuta Qatarissa. Kaikkiin suuriin urheilukisoihin liittyy isoja eettisiä ja ekologisia ongelmia, mutta Qatarin MM-kisat ovat saaneet erityisen paljon huomiota ja kritiikkiä jo kauan ennen kuin palloa on laskettu nurmelle. Nämä kisat tuovat rujoimmalla mahdollisella tavalla esille huippu-urheilun pahimmat puolet.

 

Kisojen seuraaminen on jokaisen henkilökohtainen valinta. Mutta ennen kun avaat television, muista nämä asiat:

 

Lauantaina 24.09.2022
Akseli katsoo puuta.

Suomalainen metsäpolitiikka tarvitsee suunnanmuutoksen. Millainen sen tulisi olla ja millaisen vaihtoehton vasemmisto voi antaa siihen antaa? 

Perjantaina 09.09.2022
Jenni Suutari

Sosiaaliturvakomitea aloitti tällä viikolla syyskauden. Parlamentaarinen komitea asetettiin hallituskauden alussa valmistelemaan sosiaaliturvajärjestelmän uudistusta ylihallituskautisesti. Uudistukselle on nähty tarve paitsi eri puolueissa myös tuen saajien sekä etuuskäsittelijöiden keskuudessa. Taustalla on erityisesti sosiaaliturvan monimutkaisuus sekä vastaamattomuus nykypäivän tarpeisiin etuudensaajan näkökulmasta.

Keskiviikkona 22.06.2022
Jenni Suutari

Helsingin Sanomat uutisoi viime viikonloppuna usean naisen kokemuksista Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydmanin ahdisteluun liittyen puolueen ja nuorisojärjestön toiminnassa. Osa naisista oli tekohetkellä alaikäisiä. Uutisoinnin jälkeen monet poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat ovat kertoneet raportoidusta häirinnästä järjestöissä. Olen kiitollinen kaikille, jotka ovat uskaltaneet kertoa kohtaamastaan häirinnästä tai myöntää suoraan, että mikään järjestö tai yhteiskunnan osa-alue ei ole häirinnästä vapaa.

Keskiviikkona 04.05.2022
Pinja Vuorinen

Natosta vielä kerran: Suomen jäsenyys sotilasliitossa näyttää jatkuvasti todennäköisemmältä ja myös moni vasemmistoliittolainen on kääntynyt kannattamaan sitä. Itse en vieläkään kannata jäsenyyttä, ja näen tarpeelliseksi käydä vielä kerran läpi, miksi.

Lauantaina 05.02.2022
Kuvassa talo, talon seinässä lukee ”eläköön vuono”.

Teksti suomeksi alempana.

 

 

Sämikielâliih palvâlusah pyereestvaijeemkuávlui toimâm kuávdážân!

 

Čižetnuorah väätih, ete sämikielâlij sosiaal- já tiervâsvuotâpalvâlusah sehe sämikielâlij äššigâsâi vuoigâdvuođah láá uđđâ pyereestvaijeemkuávlui toimâm kuávdáást.

Perjantaina 28.01.2022
Tiedot nuorten aluevaltuutettujen määrästä.

Förra söndag blev social- och hälsovårdsreformen verklighet, då Finlands första välfärdsval genomfördes. I valet valdes nya landskapsfullmäktigen som i framtiden bestämmer om våra social- och hälsovårds- samt räddingstjänster. 

Samlingspartiet, SDP och Centern segrade i valet, både då med procentandelen och mängden mandat. Även Vänsterförbundet gjorde valseger och fick mera stöd än i kommunalvalet. De Gröna och Sannfinländarna fick möta en bitter förlust. 

Sivut