Hetken jo näytti siltä, että järki voittaa Jyväskylässä, kun sivistyslautakunta torjui suurimman osan varhaiskasvatuksen leikkauksista. Nyt ollaan kuitenkin menossa ojasta allikkoon, kun suunnitteilla on mittavia leikkauksia lukio- ja ammatilliseen koulutukseen.

Jyväskylän koulutuspalveluista on jo viimeisen neljän vuoden aikana leikattu pöyristyttäviä summia ja leikkausten jäljet ovat jokaisen opiskelijan ja koululaisen perheen nähtävillä. Kouluja on lopetettu, ryhmäkokoja on kasvatettu, lukio-opetus on täysi sekasotku ja ammatillisen koulutuksen paikkoja on vähennetty. Nyt suunnitteilla on jopa 12 miljoonan euron lisäleikkaukset vuosina 2017–2019 Jyväskylän koulutuskuntayhtymään, minkä johdosta on jo aloitettu yt-neuvottelut.

Tätä taustaa vasten Jyväskylän kaupungin haluttomuus nostaa kunnallisveroa vaikuttaa täysin käsittämättömältä. Puolen prosentin korotus kunnallisveroon toisi kaupungille jopa 10 miljoonan euron lisätulot vuosittain (lähde: Keskisuomalainen 30.9.2016). Tällä verokertymällä yksin katettaisiin koulutuskuntayhtymän 4 miljoonan euron sopeutustarve vuodelle 2017 ja rahaa jäisi vielä reilusti ylikin.

Jyväskylän kunnallisveroprosentti on jo nykyisellään Keski-Suomen pienimpiä ja varmasti jokainen omaa tai lapsiensa tulevaisuutta Jyväskylässä rakentava asukas maksaisi mieluummin tuloistaan ylimääräiset 0,5 prosenttia turvatakseen kaupungin sivistyspalveluille paremman tason.

– Jyväskylän lukioissa tulee näiden leikkausten jäljiltä olemaan niin heikko taso, että on ihme jos Jyväskylän lukioista valmistuvat ylioppilaat kelpaavat enää Jyväskylän yliopistoon, puuskahtaa Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Henri Närhi.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret peräänkuuluttaa Jyväskylän päättäjiltä viisautta tehdä oikea päätös ja olla leikkaamatta lapsilta ja nuorilta typerän veronkorotuspelon takia. Samoin kannustamme Jyväskylän asukkaita aktivoitumaan tärkeän asian takia, ottamaan yhteyttä omaan valtuutettuunsa ja vaatimaan leikkausten perumista.