05.11.2020
kuvassa Vasemmistonuorten Liban Sheikh ja teksti varallisuuden tasaamisesta inhimillisen ja kestävämän talouden turvaajana.

Vasemmistonuoret nostivat tällä viikolla kannanotollaan "Ei enää multimiljonäärejä!" julkiseen keskusteluun verotuspolitiikan, sekä varallisuuden uudelleenjaon ja sen mahdollisen toteuttamisen säätämällä omistuskatto yli viiden (5) miljoonan yksityisomistukselle Suomessa. Aiheen avaamiseksi on hyvä avata yksityisomistuksen käsitettä sekä kansainvälistä keskustelua varallisuuserojen tasaamisesta ja kestävämmästä taloudesta. 

 

03.11.2020
Ei enää multimiljonäärejä keltaisella tekstillä

Vasemmistonuoret vaatii varallisuuden verotuksen kiristämistä siten, että kenenkään omaisuuden arvo ei voisi Suomessa nousta yli 5 miljoonan. 

03.11.2020
Vasemmistonuoria ryhmäkuvassa.

Vasemmistonuoret tukee jäsentensä kampanjointia kuntavaaleissa

Vasemmistonuoriin kuuluvien Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaiden ja Vasemmistonuorten piirijärjestöjen sekä osastojen on mahdollista hakea ennakkoon rahallista avustusta vaalikampanjaan kuuluviin projekteihin, kuten tapahtumiin ja materiaaliin. Hakemus pitää olla käsitelty ennen kulun syntymistä. Toimita hakemuksen yhteydessä vapaamuotoinen kampanjasuunnitelma.

02.11.2020
Sinitaustainen kuva ihmisistä ilmaisemassa mieltä Eduskunnan edessä.

Me allekirjoittaneet suomalaiset nuorisotoimijat vaadimme, että Suomen ilmastolaki uudistetaan maailman vahvimmaksi ja kunnianhimoisimmaksi heijastaen Suomen halua nousta globaaliksi johtajaksi ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Ilmastonmuutos uhkaa koko ihmiskuntaa ja kaikkea elämää planeetallamme siinä muodossa kuin me ne tunnemme. Sillä on negatiivisia vaikutuksia niin ekologiseen, sosiaaliseen kuin taloudelliseen ympäristöömme. Suurimmassa vaarassa ovat jo valmiiksi heikoimmassa asemassa olevat ihmiset.

22.10.2020
kuvassa Vasemmistonuorten megafoni logo turkoosia taustaa vasten ja kannanoton otsikko kuvan päällä.

Hallituksen tavoitteena on uudistaa niin kutsuttu translaki. Uudistus on erittäin tärkeä ja sitä on odotettu vuosia. Uudistus parantaisi transihmisten itsemääräämisoikeutta, kehollista koskemattomuutta ja hyvinvointia sekä vapauttaisi terveydenhuollon resursseja. Me allekirjoittaneet järjestöt olemme kuitenkin huolissamme uudistuksen viipymisestä. On varmistettava, että uusi translaki ehditään säätää kuluvalla vaalikaudella. Lisäksi sukupuolen vahvistaminen tulisi tehdä mahdolliseksi myös alaikäisille.

23.09.2020
"Ei yhtään tilaa äärioikeistolle" kuvituskuva

 

Vasemmistonuoret ja Vihreät Nuoret suhtautuvat varauksella ja vaativat johdonmukaista rasismin ja syrjinnän vastaisuutta uudelta Perussuomalainen nuoriso ry järjestöltä. Aiemmin keväällä 2020 hajotettu ja uudelleen perustettu nuorisojärjestö kuuluu Perussuomalaiset puolueeseen. Perussuomalaiset on äärioikeistoon sijoittuva puolue, jonka yhteydet fasistisiin yhdistyksiin ja etnonationalisteihin ovat tutkitusti tiiviit. Puolueen päättäjillä ja aktiiveilla on ollut yhteyksiä erilaisiin äärioikeistolaisiin tahoihin ja liikkeisiin kuten esimerkiksi Suomen Sisuun.

14.09.2020
Kuvassa palava rahapuu. Kuvassa teksti "Kapitalismi johtaa ilmastohätätilaan, estetään ekokriisi, kitketään kapitalismi!"

Ilmastonmuutos, elinympäristöjen tuhoutuminen ja eriarvoisuuden kasvu ovat kaikille valitettavan tuttuja ilmiöitä. Mutta mitä tekijöitä niiden taakse kätkeytyy? Ja millainen politiikka auttaisi näiden ongelmien ratkaisussa?

 

26.08.2020
Tolvanen katsoo kameraan hymyillen, aurinkoinen päivä, taustalla vihreää luontoa.

Vasemmistonuorten tiedottajaksi on valittu humanististen tieteiden kandidaatti Laura Tolvanen.

Sivut