08.08.2022
Rekry! Sinusta Liberon päätoimittaja?

Haemme toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen osa-aikaista päätoimittajaa.

Päätoimittajan vastuulla on modernin neljä kertaa vuodessa ilmestyvän kulttuuri- ja mielipidelehden sisällön toimittaminen, julkaisun tuotantoketjusta vastaaminen sekä avustajakaartin koordinointi. Mikäli nämä vastuut eivät kuulosta sinusta mahdottomilta, osaat pitää kiinni aikatauluista ja järjestelmäkamera kulkee luontevasti mukanasi, saatat hyvinkin olla etsimämme henkilö!

06.08.2022
Kuva talon raunioista ja teksti "Ydinaseriisunnan aika on nyt"

Ydinaseriisunnan aika on nyt

 

01.07.2022
sateenkaarilippu

Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvaan rakenteelliseen häirintään ja syrjintään on puututtava laatimalla sateenkaaripoliittinen toimintaohjelma! 

23.06.2022
savua

Vasemmistonuoret: Kapitalismin aiheuttamat ongelmat eivät ratkea kapitalismilla. Siksi tarvitsemme ekososialistista politiikkaa.

Ilmastonmuutos ja ekokriisi pahenevat päivä päivältä. Tästä kertovat muun muassa käynnissä oleva historiallisen paha helleaalto sekä alati kasvavat kasvihuonekaasupäästöt. Silti yhteiskunnat ovat olleet kykenemättömiä vastaamaan tähän ongelmaan. 

16.06.2022
Suuntaviitat

Kevään 2022 aikana monet puolueet ja poliittiset nuorijärjestöt ovat uudelleentarkastelleet kantojaan Suomen Nato-jäsenyyteen liittyen. Vasemmistonuorten liittokokous (Vasemmistonuorten korkein päättävä elin, joka linjaa järjestön kannat) järjestetään vasta vuonna 2023, minkä takia myös Vasemmistonuoret tarkastelee Nato-kantaansa osana poliittisen ohjelman uudistusta jo tänä kesänä.

11.06.2022
teksti

Nato-jäsen Turkki alkoi kiristämään Suomea ja Ruotsia vaatimuksillaan Nato-jäsenhakemusten jättämisen jälkeen. Uusien jäsenten hakemukset on hyväksytettävä kaikilla jäsenvaltioilla, mitä Turkki käyttää häikäilemättä hyväkseen omien kurdienvastaisten intressien takia.

08.06.2022
Ehdokkaat

Vasemmistonuoret esittää puoluehallituksen jäseniksi:

Ava Dahlvik

24.05.2022
kaivos

Suomen kaivoslaki on tällä hetkellä uudistettavana. Jo huhtikuussa päättyneen lausuntokierroksen kommentit nostivat esille laista monia puutteita. Vaikka luonnos sisälsi myös hyviä uusia elementtejä, ovat muutokset kokonaisuudessaan vaarassa jäädä kosmeettisiksi. 

Kaivannaistuotteiden kasvavan kysynnän paine näkyy erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomessa. Siksi Suomeen tarvitaan kaivoslaki, joka asettaa luonnon ja paikallisyhteisöjen edun kaivosyhtiöiden voittojen edelle. Ollakseen kestävää on kaivostoiminnalla oltava tiukat raamit ja paikallisyhteisöjen hyväksyntä. 

23.05.2022
teksti

Nuoret luonnon puolesta – Viisi vaatimusta kansalliseen biodiversiteettistrategiaan

Me tämän kannanoton nuoret laatijat sekä allekirjoittaneet toimijat vaadimme, että Suomen uusi kansallinen biodiversiteettistrategia varmistaa luontokadon pysäyttämisen 2030 mennessä, aktiivisesti parantaa luonnon tilaa 2030 jälkeen ja turvaa elinkelpoisen planeetan myös tuleville sukupolville. 

17.05.2022
rynnäkkökivääreitä

Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vuoksi Euroopan turvallisuustilanne muuttui dramaattisesti. Tämä sai monet maat pohtimaan ulko- ja turvallisuuspoliittisia kantojaan. Suomessa jäsenyyden hakemisprosessi oli yhtä nopeasti ohi kuin se alkoikin. 

Vasemmistonuoret on pettynyt Suomen Nato-jäseshakemusprosessin epädemokraattisuuteen. Keskustelu ja kantojen tarkastelu on ollut tervetullutta, mutta loppupeleissä se on ollut hyvin yksipuolista. Erilaisia mielipiteitä ei ole tuotu monipuolisesti esiin mediassa tai muussa julkisessa keskustelussa.

Sivut