08.03.2023
Nainen huutaa.

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. vaadimme yhdenvertaisuutta, naisten oikeuksien toteutumista, rauhaa sekä naisia sortavien rakenteiden purkamista. Nämä vaatimukset täyttävät katuja ympäri maailmaa tähdäten maailmaan ilman sortoa ja väkivaltaa.

Naiset ympäri maailman joutuvat kohtaamaan epätasa-arvoa, syrjintää, sortoa ja väkivaltaa. Nykyään parhaissakin olosuhteissa naisten on yhä kamppailtava patriarkaalisesti määriteltyjä yhteiskunnallisia rooleja vastaan.

27.02.2023
Tekstiä.

Jäsenäänestyksen tulos vasemmistoliiton liittojäsenyydestä 2023

Vasemmistonuorten neuvoa-antavan jäsenäänestyksen 9.2.-24.2.2023 vasemmistoliiton liittojäsenyydestä voitti JAA-äänet. Äänestysvaihtoehdot kysymykseen “Tulisiko Vasemmistonuorten hakea vasemmistoliiton liittojäsenyyttä?” olivat JAA, EI, TYHJÄ. 

13.02.2023
lautanen, veitsi ja haarukka.

Ateriatuki ja enimmäishinta on sidottava indeksiin

Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat vaativat, että aterian enimmäishinnan ja ateriatuen vuorottainen säätäminen edestakaisin lopetetaan ja aterian enimmäishinta ja tuen nosto sidottaan indeksiin. Ateriatuen taso on turvattava tuotantokustannusten kasvun mukaisesti. 

Opiskelija-aterian hinta nousi viime vuoden lokakuussa, kun kela-tuetun aterian enimmäishintaa päätettiin nostaa 50 sentillä. Hinnannousua kompensoitiin 25 sentillä, mikä on laiha lohtu köyhyysrajan alapuolella eläville opiskelijoille. 

06.02.2023
Saamen lippu.

Buori sámiid álbmotbeaivvi! – Bajidehkot Sámi álbmoga jiena

Sámiid álbmotbeaivve ávvudit sámiid kultuvrra ja identitehta. Dađi bahábut Suopma seahtá ain bargat hui olu, vai dat ollašuhtálii eamiálbmotvuoigatvuođaid ja duokŋalii kolonialisttalaš vearredaguidis. Eamiálbmotvuoigatvuođaid ILO 169 -oktasašsoahpamuš lea ain ratifierekeahttá ja sámiid duohtavuođa- ja soabadankommišuvnna barggus leat leamašan stuorra hástalusat. 

03.02.2023
Pinja Vuorinen ja Veronica Honkasalo
Vasemmistonuorten ja vasemmistonaisten yhteiskannanotto

 

Ei yhtäkään surmattua naista enää! – rahoituksen puute ja asenteet jarruttavat lähisuhdeväkivaltaan puuttumista

 

Lyhyen ajan sisällä useampi nainen on menettänyt henkensä nykyisen tai entisen kumppaninsa väkivallan seurauksena. Vuodenvaihteen aikaan uutisoitiin järkyttävistä henkirikoksista Porissa, Kajaanissa, Hyvinkäällä ja Helsingin Ullanlinnassa.

27.01.2023
Erdogan ja nalle

Liberon ja Vasemmistonuorten Erdoğan-aiheinen pilapiirroskilpailu avattu!

Mielipide- ja kulttuurilehti Libero järjestää yhteistyössä Vasemmistonuorten kanssa poliittisen pilapiirroskilpailun 27.1. – 12.2. Pääpalkintona jaetaan 500 euroa parhaasta pilkasta.

21.12.2022
Sähkötolppa.

Vasemmistonuoret lähettää Arkadianmäelle toivomuslistan sähkön hintakriisin ratkaisuista.

Ratkaisujen etsinnässä on oltava 4 päätavoitetta: tukien oikea kohdentaminen, energiamarkkinoiden korjaaminen, energian säästäminen ja uusiutuvan energiantuotannon rakentaminen. Mikäli emme toimi nyt, tulee ensi talvi olemaan mahdollisesti jopa tätä vaikeampi.

19.12.2022
Nuoria henkilöitä.

Nuoret eivät luota tulevaisuuteen tai poliitikkoihin. Nuorisobarometrin mukaan 89% nuorista suhtautui maailman tulevaisuuteen pessimistisesti. Kansakunnan kivijalka -tutkimuksen mukaan kaikista kansalaisista puolueisiin luotti jossain määrin vain 16% ja hyvin suurta luottamusta koki 0%. Tästä herää kysymyksiä: missä kansanedustuslaitoksemme on epäonnistunut, ja miten tilannetta voidaan korjata?

09.12.2022
Ruskea teksti "ilmianna vuokranantajasi!" beigeä taustaa vasten

Vasemmistonuoret aloittaa tänään Ilmianna vuokranantajasi -kampanjan. Kampanjalla järjestö haastaa ihmiset kertomaan vuokralla asuessaan kohtaamista ongelmista, lisää tietoa vuokralaisten oikeuksista ja tarjoaa alustan jakaa kokemuksiaan.

 

20.10.2022
Saamen lippu

Saamelaiskäräjälain uudistusta on valmisteltu koko hallituskauden ajan. Viimeisin mietintö julkaistiin viime vuoden toukokuussa, jonka jälkeen lakiuudistus ei ole edennyt. Tällä hetkellä ei ole varmuutta, ehditäänkö lakiuudistusta saada vielä tälläkään hallituskaudella maaliin.

Nyt esitetty laki korjaisi aiemmassa laissa olleet puutteet, joista Suomi on saanut useita huomautuksia. Laki tulee uudistaa kunnioittamaan saamelaisten itsemäärittelyoikeutta ja varmistamaan heidän äänensä kuuluminen päätöksenteossa.

Sivut