Hyppää sisältöön

Ei rahoiteta kansanmurhaa – Israel kauppasaartoon!

Vasemmistonuorten 32. liittokokous vaatii, että Suomi asettaa Israelin kauppasaartoon välittömästi. 

Israelin Gazaan tekemät iskut ovat tappaneet lauantaihin 11.11. mennessä yli 11 000 ihmistä, joista yli 4 500 alaikäisiä. Yli miljoona ihmistä on joutunut jättämään kotinsa, ja sotilaallisten iskujen lisäksi humanitaarista kriisiä syventää Gazan saarto, joka estää perustarpeiden, kuten sähkön, puhtaan veden ja elintarvikkeiden saannin. Israel on myös katkaissut Gazan tietoliikenneyhteydet, joka vaikeuttaa merkittävästi tiedon saamista alueelta. 

Suomi äänesti 28.10.2023 tyhjää YK:n päätöslauselmassa, joka vaati välitöntä humanitääristä tulitaukoa Gazaan. Puolesta äänesti 120 maata, mukaanlukien Norja ja Ranska. Samaan aikaan Suomi on tekemässä merkittäviä asejärjestelmähankintoja ydinasevaltio Israelista, ja maahan on myönnetty asevientilupia.

“Jokainen hankinta tukee Palestiinan miehitystä ja siviilien pommittamista Gazassa. On häpeällistä, että Suomi ei kykene edes vaatimaan loppua siviilien tappamiselle, vaan sen sijaan aktiivisesti rahoittaa sitä. Viimeistään nyt on lopetettava kaikki asekauppa Israelin kanssa ja asetettava maa kauppasaartoon”, vaatii Vasemmistonuorten liittokokouksessa jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Pinja Vuorinen

Israel on vuosikymmenien ajan miehittänyt Palestiinaa ja sen Länsirannalla sijaitsevat siirtokunnat ja erottelumuurit ovat kansainvälisen oikeuden vastaisia. Useat ihmisoikeusjärjestöt, muun muassa Amnesty ja Human Rights Watch, ovat nimenneet Israelin harjoittaman politiikan apartheidiksi. Palestiinalaisten sortoa pidetään yllä väkivaltaisesti ja perusoikeuksia rajoitetaan päivittäin.

Suomen tulee asettaa Israel kauppasaartoon sekä edistää koko EU:n laajuista kauppasaartoa, kunnes Gazaan saadaan tulitauko, sen saarto lopetetaan ja Palestiinan miehitys päättyy. Vain siten alueella voidaan alkaa rakentaa pysyvämpää rauhaa.

Lisätietoja: 

Pinja Vuorinen, Vasemmistonuorten puheenjohtaja

pinja.vuorinen@vasemmistonuoret.fi, p. 050 501 9721