Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen toiminta

Vasemmistonuorten keskusjärjestö järjestää valtakunnallisia tapahtumia kaikille jäsenille ympäri Suomen. Vasemmistonuorten valtakunnallinen toiminta koostuu työryhmien toiminnasta sekä valtakunnallisista tapahtumista. Säännöllisesti järjestettäviä tapahtumia ovat:

Näiden lisäksi voidaan järjestää valtakunnallisesti esimerkiksi kampanjoihin tai muihin ajankohtaisiin asioihin liittyviä koulutuksia tai tapahtumia. Kaikki tulevat tapahtumat on listattuna tapahtumakalenterissa!

Tammitapaaminen

Ilmoittautuminen Tammitapaamiseen 2024 on nyt auki!

Vasemmistonuoret järjestävät perinteisen Tammitapaamisen 27.-28.1.2024 Uudellamaalla. Teemana on ay-liike oikeistohallituksen aikaan. Tule mukaan kuulemaan, oppimaan ja keskustelemaan siitä, kuinka oikeistohallitus tekee parhaansa murskatakseen ay-liikkeen. Mitä liitot ajattelevat tilanteesta ja miten oikeistohallituksen kaavailevat toimenpiteet tulevat vaikuttamaan eri aloihin?

Tammitapaaminen on perinteinen, jo vuosikymmenien ajan järjestetty, ammattiyhdistysliikkeeseen ja työmarkkinapolitiikkaan keskittyvä tapahtuma. Tammitapaaminen avaa myös Vasemmistonuorten tapahtumavuoden 2024.

Tammitapaamisessa teemaa käsitellään monipuolisesti asiantuntija-alustusten, ryhmätöiden ja keskustelujen keinoin. Tule mukaan, olit sitten ammattiyhdistystoiminnan konkari tai vasta tutustumassa siihen! Tammitapaaminen on myös mainio paikka tutustua Vasemmistonuoriin ja ammattiyhdistystoimintaan sekä tavata eri puolilta Suomea tulevia ja samoista asioista kiinnostuneita nuoria.

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 12.1.2024 klo 12 täyttämällä ilmoittautumislomake! Tapahtumaan mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Osallistujat saavat tarkemman ohjelman ja lisätietoa sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

Yhteistyössä:

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
KSL Opintokeskus
Palvelualojen ammattiliitto PAM
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK
Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL
Teollisuusliitto

Tammitapaaminen on perinteinen, jo vuosikymmenien ajan järjestetty, ammattiliikkeisiin ja työmarkkinapolitiikkaan keskittyvä tapahtuma. Se on myös Vasemmistonuorten vuoden ensimmäinen tapahtuma, eli Tammitapaaminen avaa Vasemmistonuorten tapahtumavuoden.

Tammitapaamisessa vuosittain vaihtuvaa teemaa käsitellään monipuolisesti asiantuntija-alustusten, ryhmätöiden ja keskustelujen keinoin. Tule mukaan, olit sitten ammattiyhdistystoiminnan konkari tai vasta tutustumassa siihen! Tammitapaaminen on myös mainio paikka tutustua Vasemmistonuoriin ja ammattiyhdistystoimintaan sekä tavata eri puolilta Suomea tulevia ja samoista asioista kiinnostuneita nuoria.

Työryhmäkoulutus

Työryhmäviikonloppu järjestetään 16.-18.2.2024

Ilmoittautuminen ja lisätietoja tästä linkistä!

Työryhmäkoulutus on suunnattu Vasemmistonuorten jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita työryhmissä toimimisesta.

Viikonlopun tavoitteena on, että Vasemmistonuorten valtakunnallisten työryhmien jäsenet pääsevät tapaamaan toisiaan, tekemään toimintasuunnitelmia, jakamaan vastuuta ja starttaamaan yhdessä työskentelyä.

Kesäleiri

Kesän kohokohta eli Vasemmistonuorten kesäleiri järjestetään kesä-heinäkuussa eri paikassa eri vuosina. Vuoden 2024 kesäleirin ilmoittautuminen avataan kevään aikana. Kesäleirillä virkistäydytään ja opitaan uutta. Ohjelmassa painotetaan yhteisöllisyyttä ja rentoutumista. Leireillä on luvassa myös mielenkiintoista poliittista sisältöä luentojen ja osallistavan toiminnan muodossa.

Opi perusasiat -kurssi

Mietityttääkö sua, mikä on Vasemmistonuoret, mitä on vasemmistolaisuus ja miten tulla mukaan toimintaan poliittisessa nuorisojärjestössä? Ootko sä Vasemmistonuorten uusi jäsen tai jäsen, joka ei ole vielä ehtinyt mukaan toimintaan, mutta haluaisit mukaan?

Jos vastasit kyllä, tule Vasemmistonuorten Opi perusasiat -kurssille! Opi perusasiat -kurssilla eli OPA:ssa käydään läpi perusasiat, tutustutaan Vasemmistonuoriin ja vasemmistoliikkeen taustoihin sekä hengaillaan yhdessä. Vuonna 2024 kurssi järjestetään 13.-15.9. pääkaupunkiseudulla. Ilmoittautuminen avataan lähempänä tapahtumaa.

Miksi tämä on näin -kurssi

Oletko 13-19 -vuotias vasemmistonuori tai jäsenyydestä kiinnostunut? Kaikista nuorimmille vasemmistonuorille tarkoitettu Miksi tämä on näin -kurssi tarjoaa perehdytyksen suomalaiseen poliittiseen järjestelmään, vasemmistolaisuuteen ja Vasemmistonuoriin. Lähestymme teemoja Vasemmistonuorten viiden arvon kautta, jotka ovat feminismi, sosialismi, demokraattisuus, vihreys ja kansainvälisyys. Tapahtuma pyritään järjestämään 1-2 vuoden välein.

Piirifoorumi

Vasemmistonuoret järjestää vuosittain piirifoorumin Vasemmistonuorten piirien työntekijöille ja aktiiveille.

Liittokokous

Kahden vuoden välein järjestettävä liittokokous päättää Vasemmistonuorten toiminnan suurista linjoista ja poliittisesta ohjelmasta sekä valitsee puheenjohtajiston ja hallituksen. Liittokokouksessa päätöksiä tekevät piirijärjestöjen valitsemat liittokokousedustajat.

Liittokokous järjestettiin vuonna 2023 marrakuussa Porissa!