Hyppää sisältöön

Eurovaaliehdokas Jessi Jokelainen

Vasemmistonuorten eurovaaliehdokas Jessi Jokelainen esittäytyy! Jokelaista voit äänestää numerolla 66.

Olen Jessi Jokelainen, 27-vuotias suomen kielen maisteri, kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Oulusta. Mieluiten elämässäni kirjoitan, piirrän, ajattelen ja väittelen. Esikoiskirjani, sarjakuvaromaani Femokratia, ilmestyy marraskuussa 2024. Olen ehdolla Euroopan parlamenttiin ajamaan sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti oikeudenmukaista Eurooppaa.

Ilmastokriisiä ei ratkaista kapitalismin raameissa, ja EU:lla on merkittävä valta ohjata talouden ja teollisuuden raameja kohti kestävämpiä rakenteita. Edellä mainitun ohella myös tekoäly tulee merkittävästi mullistamaan työelämää, ja haluan olla etulinjassa tekemässä tulevaisuuden ratkaisuja solidaarisemman yhteiskunnan hyväksi.

EU:ssa tehdään päätöksiä vuosikymmeniksi eteenpäin, ja tämän vuoksi päättäjiksi on äänestettävä henkilöitä, jotka ovat ottamassa vastuuta omista päätöksistään vielä silloinkin. EU-parlamentin 750 mepistä alle 50 on alle 30-vuotiaita, ja Suomesta heitä on tällä hetkellä kaksi. Todellisen demokratian toteutumiseksi nuorten on aktivoiduttava äänestämään omien arvojensa näköistä politiikkaa parlamenttiin.

Äänestä vasemmistonuorta eurovaaleissa!