Hyppää sisältöön

Eurovaaliehdokas Lauri Lindén

Vasemmistonuorten eurovaaliehdokas Lauri Lindén esittäytyy! Lindéniä voit äänestää numerolla 72.

Hei! Olen Lauri, 22-vuotias yhteiskuntatieteiden opiskelija lähtöjään Helsingistä ja nykyään Tampereelta. Halusin olla eurovaaleissa ehdolla, koska Euroopan unionin vaikutusmahdollisuudet suuriin globaaleihin kysymyksiin, kuten ilmastokriisin ratkaisuun on valtavat. Aidosti hyvinvoinnin tasaiseen jakautumiseen ja ekologisesti kestävään tulevaisuuteen panostavalla EU:lla olisi mieletön potentiaali näyttää ihmiskunnalle suuntaa. 

Politiikaan minut on vienyt yksi kantava ajatus. Se, että haluan omalta osaltani tehdä kaikkeni, että kaikilla olisi tässä ainutkertaisessa elämässä yhtäläiset mahdollisuudet tavoitella hyvinvointia ja onnellisuutta. Haluan ajatella, että pohjaamalla toimintamme ylväisiin arvoihin oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta ja ympäröivän maailmalle kestävyydestä, voimme katsoa tulevaisuuteen toiveikkaina. Tämän arvopohjan koen yhteneväiseksi myös Vasemmistonuorten arvopohjan kanssa.

Nuorena ehdokkaana koen, että osaan samaistua nuorten huoliin ja siihen, mikä puhuttaa. Ilmastokriisi ja yhä nuorempien sukupolvien loppuunpalaminen omassa elämässään on meidän aikamme vitsaus. Inhimillisen kärsimyksen lisääntymisen ja kilpailuyhteiskunnan korostamisen kautta heikennetään kaikkien, niin nuorten, opiskelijoiden kuin aikuisväestönkin, elämänlaatua. Nuoret ansaitsevat omia edustajia päättäviin elimiin, jotka ymmärtävät, että yhteiskuntaa ei voi rakentaa vain niille ikäluokille, jotka ovat jo valmiiksi päättävillä paikoilla. 

Omaksi henkilökohtaiseksi vahvuudekseni koen kyvyn innostua asioista, ja paneutua niihin asioihin, jotka innostaa. Politiikan kautta olen saanut oivan tavan oppia lisää, ja syventyä asioihin entistä perusteellisemmin. Uskon, että tästä taidosta on hyötyä politiikassa, mutta myös elämässä yleensä. Ajattelen myös, että aikoina jolloin eräänkin valtiovarainministerin mielestä empatia ei sovi politiikkaan, sen enemmistön, joiden mielestä todellakin kuuluu kannattaa korostaa sitä vahvuutena nimenomaan politiikassa. ‘

Äänestä vasemmistonuorta eurovaaleissa!