Hyppää sisältöön

Eurovaaliehdokas Lotta Tuominen

Vasemmistonuorten eurovaaliehdokas Lotta Tuominen esittäytyy! Tuomista voit äänestää numerolla 80.

Mun nimeni on Lotta ja olen 23-vuotias opiskelija, jolla on koti sekä Mikkelissä että Jyväskylässä – kuka tietää, vaikka kohta Brysselissäkin.


Vuosina 2022–23 toimin Suomen EU-nuorisodelegaattina ja edustin suomalaisnuoria EU-päätöksenteossa niin Suomen kuin Brysselin päässä. 

Silloin opin, että EU voi saada paljon hyvää aikaan sekä rauhanprojektina että talousliittona. Tämän tavoitteen tiellä kuitenkin seisoo EU:n oma politiikka, joka aiheuttaa paljon epävakautta ja osattomuutta.


Meppinä minä lähtisin purkamaan vyyhtiä seuraavien teemojen kautta:


Rauha – unionin täytyy lakata kerryttämästä vaurautta vain harvojen lompakkoihin, ryhtyä suojelemaan ihmistä rajojen sijaan ja havahtua siihen tosiasiaan, että ilmastonmuutos ja luontokato ovat aikamme polttavimmat turvallisuusuhat. Poliitikkojen ei pidä tavoitella vain eurooppalaisten vaan kaikkien ihmisten etua.


Reilu työelämä – unionin täytyy tunnustaa, että nykyisenkaltaiset työmarkkinat saavat aikaan paljon pahoinvointia ja osattomuutta, ja tehdä suorastaan vallankumouksellisia uudistuksia työntekijöiden oikeuksiin ja osallisuuteen. Talouspolitiikka täytyy valjastaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen velkataivastelun sijaan.


Nuoret – unionin täytyy ymmärtää, että nuoret ovat hyvin haavoittuvaisessa asemassa työelämän murrosten ja yhteiskuntarauhaa uhkaavien kriisien edessä. Mielenterveyskriisin ratkaiseminen, syrjäytymisen ehkäiseminen ja tulevaisuudenuskon valaminen edellyttää, että päätöksenteossa nojataan myös nuorten asiantuntemukseen (jota meiltä muuten löytyy!)


Minun vahvuuksiani meppinä olisivat lempeys ja empatia, kyky sovittaa yhteen erilaisia näkemyksiä sekä kohtuullisuuden rajoissa pysyvä EU-nördeys. Näiden ominaisuuksien avulla tahdon rakentaa luovaa ja rohkeaa Eurooppaa, joka uskaltaa haastaa vakiintuneita käsityksiä ja tarjota tilalle uusia, luoviakin ratkaisuja.


Se on Eurooppa, jolla on rohkeutta olla pienemmän puolella.

Äänestä vasemmistonuorta eurovaaleissa!