Juhlistamme Helsinki Pride -viikkoa järjestämällä Vasemmistonuorten keskustoimistolla perjantaina keppihevostyöpajan. Kaikille avoimessa työpajassa ei askarrella mitä tahansa keppareita vaan yksisarvisia, tarunhohtoisia ja taianomaisia keppieläimiä.

Keppihevonen kiskaistiin tahtomattaan politiikkaan jälleen viime vuonna, kun pakolaisuuskriisi alkoi koetella eurooppalaisten moraalia ja auttamishalua. Ulkomaalaisvastaisuuden ja avoimen rasismin eteen valjastettiin keppihevosia, jotka eivät ole oikeita vetojuhtia eivätkä siksi liiku itsestään.

Islamofoobikkojen ja rasistien jalkojen väliin kelpasivat keppihevosiksi naisten oikeudet, yleinen turvallisuus ja jopa seksuaalivähemmistöjen asema. Syntyi väkivaltarikollisten johtamia katupartioita pitämään yllä turvallisuutta. Naisrauhaa alettiin puolustaa huorittelemalla.

En tiedä, mistä yksisarvinen tuli, mutta se on jo monta kertaa kuvannut ihmisvihan ja rasismin vastakohtaa. Sarjakuvan Säihkyturpa ampuu sarvestaan sateenkaaren ja pinkit yksisarviset nappasivat tuotemerkin katupartionatsien nenän edestä. Ei ole tavatonta, että ihmiset turvautuvat taikavoimaiseen satuolentoon kohdatessaan yhteiskuntaa uhkaavan vaaran – kunhan emme jää odottamaan korkeampien voimien väliintuloa liian pitkäksi aikaa.

Jo neljä vuotta sitten äärioikeistolainen, islamofobinen järjestö yritti ujuttautua levittämään agendaansa Tampereen Pride-kulkueeseen. Toivottavasti lauantaina Helsingin Pride-kulkueessa keppihevoset ovat niille kuuluvalla paikalla eikä kenenkään itsemääräämisoikeutta ja vapautta käytetä hyväksi julistamalla niiden varjolla ihmisvihamielistä sanomaa.

Katupartiomiehiä ironisoivat pellepartiopellet ratsastivat keppihevosilla tv-studiossa ja mielenosoituksissa osoittaakseen keppariargumenttien onttouden. Me opetamme sinutkin tekemään oman keppiyksisarvisen, jolla voit ratsastaa ihmisvihan julistajien keppihevoset kumoon. Ota yhteyttä, jos haluat järjestää työpajan myös omalla paikkakunnallasi!

Anni Ahlakorpi
Vasemmistonuorten puheenjohtaja

Keppihevostyöpajan tapahtumasivu Facebookissa