TIEDOTE 30.6.2015

Maanantaina osoitettiin solidaarisuutta kreikkalaisille Euroopan komission Suomen-edustustolla Helsingin Kampissa. Etelä-Suomen Vasemmistonuorten ja Sitoutumattoman Vasemmiston vain parin päivän varoitusajalla koolle kutsumaan mielenosoitukseen saapui paikalle arviolta noin 70 ihmistä. EU:n ja IMF:n kurjistamispolitiikkaa vastustaneet mielenosoittajat kävivät vierailemassa edustajiston yhteydessä olevan Euroopan parlamentin tiedotustoimiston sisällä, jonka jälkeen he siirtyivät vastapäiselle torille, jossa kuultiin puheenvuoroja.

Puheenvuoroissa esiin nuosi huoli eurooppalaisen demokratian tilasta. Vaihtoehdotonta leikkauspolitiikkaa käydään demokratian kustannuksella. Kreikkalaiset äänestivät tammikuussa valtaan Syrizan, joka pyrki tarjoamaan vaihtoehdon Kreikan ulkopuolelta saneltavalle, nöyryyttävälle leikkauspolitiikalle. Kreikan velkojat eli niin kutsuttu troikka pyrkii kuitenkin ajamaan kreikkalaisten oman tahdon yli. Kreikalle sanellut lainaohjelmat eivät ole tuoneet tavallisille kreikkalaisille muuta kuin kurjuutta.

Kreikkaa tuettiin kansainvälisesti, sillä ainakin myös Lontoossa, Leedsissä, Chicagossa, Lissabonissa ja Barcelonassa järjestettiin samana päivänä Kreikka solidaarisuus-mielenilmauksia.

Ei talouskurille! Kyllä demokratialle!

Yhteystiedot:

Pinja Vuorinen
Varapuheenjohtaja
Etelä-Suomen Vasemmistonuoret
vuorinen.pinja(at)gmail.com