TIEDOTE

Alkuperäinen tiedote luettavissa myös Helsingin Vasemmistonuorten verkkosivuilta.

Helsinki ilman natseja -mielenosoitus vastustaa itsenäisyyspäivänä Helsinkiin kokoontuvia äärioikeistolaisia Pohjoismaisen vastarintaliikkeen ja 612-soihtukulkueen marsseja. Pohjoismainen vastarintaliike on Suomen vastarintaliike SVL:n kattojärjestö. 612 on äärioikeistolaisia ryhmiä yhdistävä tapahtuma, jossa esimerkiksi Suomen Sisun ja hallituspuolue perussuomalaisten jäsenet marssivat yhdessä SVL:n kanssa. SVL:n aktiivia epäillään syyskuisesta kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä Asema-aukiolla.

“Pidämme äärioikeiston mielenosoituksia huolestuttavina merkkeinä fasististen arvojen normalisoitumisesta”, toteaa Helsingin vasemmistonuorten puheenjohtaja Kaisa Liljanto.

“Uusnatsin aiheuttamasta kuolemantuottamuksesta ei ole kulunut kolmeakaan kuukautta kun hallituspuolueen jäsenet ovat jo marssimassa samassa mielenosoituksessa SVL:n aktiivien kanssa”, A-ryhmän Alexa Salmi jatkaa.

Helsinki ilman natseja -mielenosoituksesta on ilmoitettu poliisille. Järjestäjät ovat sitoutuneet mielenosoituksen väkivallattomuuteen ja ilkivallattomuuteen sekä edellyttävät sitä myös mielenosoitukseen osallistuvilta. Järjestäjät toimivat mielenosoituksen turvallisuuden ja sujuvuuden edistämiseksi. Mielenosoitus tulee käyttämään monipuolisesti ääntä protestin muotona sekä pyrkii valtaamaan katuja fasismilta näiden periaatteiden pohjalta.

Fasismin nousu on uhka vapaudelle ja tasa-arvolle yhteiskunnassa. Järjestäjät kutsuvat kaikkia mukaan rauhanomaiseen mielenosoitukseen uusnatsien marsseja vastaan. Helsinki ilman natseja -mielenosoitus kokoontuu Asema-aukiolla 6.12. klo 14:30.

Yhteystiedot:

ilmannatseja[at]outlook.com

Helsingin vasemmistonuoret: Kaisa Liljanto, puheenjohtaja

A-ryhmä: Alexa Salmi