KANNAOTTO
Vapaa julkaistavaksi heti

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret antaa tukensa veturinkuljettajien mielenilmaukselle, joka pysäyttää maanantai-illasta keskiviikkoaamuun HSL:n ja VR:n lähijunat sekä VR:n kauko- ja tavarajunat. Työtaistelu on seurausta hallituksen 9.8. ilmoituksesta vapauttaa henkilöliikenne kilpailulle nopeutetulla aikataululla.

Yhdymme Veturimiesten liiton huoleen tavasta, jolla matkustajaliikennettä ollaan yksityistämässä ja kansallisomaisuutta tuhoamassa, sanoo Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Samuel Drake.

Järjestössä on oltu pitkään huolissaan siitä, kuinka VR:n toimintaa on romutettu viimeisten vuosien aikana. Viimeisimpänä esimerkkinä on lipunmyynnin poistuminen lähijunista. Vasemmistonuoret eivät myöskään usko lupauksiin, joilla kilpailuttamista on markkinoitu.

Junaliikenteen avaamisesta kilpailulle on paljon huonoja esimerkkejä maailmalta. Britanniassa ja Ruotsissa lupaukset junaliikenteen kilpailuttamisen höydyistä ovat osoittautuneet katteettomiksi. Hinnat eivät laskeneet eikä palvelun taso noussut, toteaa Etelä-Suomen Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Tiina Turunen.

Etelä-Suomen Vasemmistonuorten mielestä poliittiset työtaistelut ovat aina oikeutettuja. Etenkin nyt kun hallitus on hyökännyt poikkeuksellisen voimakkaasti työntekijöitä vastaan. On tärkeää ottaa osaa oikeuksiemme puolustamiseen. 

Yhteystiedot:

Samuel Drake
Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja
samwelldrake@gmail.com
+358445877891