KANNANOTTO
Vapaa julkaistavaksi heti

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret tukee yhdessä Helsingin ja Vantaan Vasemmistonuorten kanssa Pääkaupunkiseudun Sanomalehdenjakajien lakkoa, joka on käynnissä tänään 7.9. vuorokauden ajan. Lakon pyrkimyksenä on vauhdittaa varhaisjakelun työehtoneuvotteluja. Liiton tiedotteen mukaan palkkoja uhataan laskea 20-60 prosenttia.

“On todella epäoikeudenmukaista, että niinkin matalapalkkaisella alalla lasketaan niinkin suuria osuuksia palkasta”, tuomitsee Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Samuel Drake.

Päätöksen taustalla on Postin pyrkimykset siirtää sanomalehdenjakajat keväällä perustettuun tytäryhtiöön ja sitä kautta halvemman työehtosopimuksen piiriin, joka on sovittu Teollisuusalojen ammattiliiton kanssa. 

“Työnantajan kuuluu ottaa vakavasti työntekijöiden huoli tulevaisuudestaan ja neuvotella parempi sopimus työntekijöiden kanssa”, painottaa Vantaan Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Jaakko Tanttu. “Osoitamme täyden tuen lakolle, ja haluamme nähdä onnellisen lopun työtaistelulle”, lisää Helsingin Vasemmistonuorten puheenjohtaja Kaisa Liljanto.

Yhteystiedot:

Samuel Drake
Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja
samwelldrake[at]gmail.com
+358445877891

Jaakko Tanttu
Vantaan Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja
jaakko.tanttu[at]gmail.com
+358408464579

Kaisa Liljanto
Helsingin Vasemmistonuorten puheenjohtaja
kaisa.liljanto[at]gmail.com
+358400652141

Lähteet:
https://demokraatti.fi/sanomalehtien-jakajat-lakossa-paakaupunkiseudulla-torstaina/
http://www.talouselama.fi/uutiset/posti-yhdistaa-varhaisjakelun-kevaalla-perustettuun-tytaryhtioon-siirtaa-varhaisjakajat-halvemman-tyoehtosopimuksen-piiriin-6660339