25.3.2018
KANNANOTTO

Helsingin Vasemmistonuoret vaatii kaupungin omistamien tyhjien kiinteistöjen hyötykäyttöä. Kalasataman hyvinvointikeskuksen avautuessa helmikuussa esimerkiksi Vallilan ja Herttoniemen terveysasemat tyhjentyivät lähes täysin toimijoista. Vallilaan jäi enää neuvola, joka siirtyy perhekeskukseen lähitulevaisuudessa.

Entisten terveyskeskusten tilat ovat jo valmiiksi esteettömiä ja hyvin saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Näin ollen tilat sopisivat erinomaisesti kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.

“Helsingin kaupungin on tarjottava tyhjiä tilojaan ilmaiseksi tai kohtuuhinnalla esimerkiksi järjestöjen, verkostojen tai muiden toimijoiden käyttöön. Helsingissä on esimerkiksi suuri pula edullisista treenikämpistä. Musiikin harrastaminen ei voi olla sidoksissa nuorten maksukykyyn” sanoo vastavalittu Helsingin Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Sanni Koivuluoma.

“Kaupungin asuntotuotantokaan ei kohtaa kysyntää. Tyhjillään olevia toimisto- ja liiketiloja voisi muokata opiskelijasoluiksi. On selvitettävä mahdollisuuksia myös tuetun asumisen järjestämiseen näissä kiinteistöissä.” sanoo Helsingin Vasemmistonuorten puheenjohtaja Neeta Heinonen. “Kehottaisin myös ihmisiä aktivoitumaan tyhjien tilojen hyödyntämisen puolesta. Tilat on otettava haltuun” Heinonen jatkaa.

Helsingin Vasemmistonuoret piti vuosikokouksensa 25.3.2018 Kalliolan Setlementtitalolla. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Ida AkkilaAna JelicJoonas Lehtola sekä Kaisa Liljanto. Hallituksen varajäseniksi valittiin Samuel DrakeHarry GrönmarkJasu Setälä ja Jan Österberg.  Puheenjohtajaksi valittiin Neeta Heinonen ja varapuheenjohtajaksi Sanni Koivuluoma.

Lisätiedot:
Neeta Heinonen
puheenjohtaja
Helsingin Vasemmistonuoret
045 8684856