Vasemmistonuorten logo

Kannanotto – vapaa julkaistavaksi heti

Mansen Punavihreät ja Tampereen Vasemmistonuoret kannustavat kaikkia kynnelle kykeviä osallistumaan Helsingissä itsenäisyyspäivänä järjestettävään Helsinki ilman natseja -mielenosoitukseen. Pääkaupungissa järjestetään 6.12. ennätysmäärä äärioikeiston tapahtumia, joista yhden järjestää avoimen kansallissosialistinen Pohjoismainen vastarintaliike. PVL:n Suomen haara Suomen vastarintaliike on viime vuosina syyllistynyt useisiin väkivallantekoihin, joista viimeisimpänä Jimi Karttusen kuolemaan johtanut pahoinpitely syyskuussa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Varisverkosto, A-ryhmä ja Helsingin Vasemmistonuoret. Mielenosoituksen tarkoituksena on vastustaa natseja väkivallattomalla mielenilmauksella. ”Natseja vastaan toimiminen on tärkeää siksi, että Sipilän hallitus on pitkään luvannut puuttua uusnatsijärjestöjen toimintaan, mutta lupauksista huolimatta mitään ei ole tehty ja jälleen kerran natsien annetaan marssia keskellä Suomen pääkaupunkia. Pidän myös irvokkaana, että demokratian vastainen ja Suomen valtion lakkauttamista ajava natsijärjestö valtaa kadut juuri itsenäisyyspäivänä”, sanoo Mansen Punavihreiden puheenjohtaja Antti Yrjönen.

”On surullista, että natsien vastaisen rintaman muodostamisen sijasta keskustelu on pyörinyt sen ympärillä, ketkä saavat olla mukana tässä liikkeessä. Natseja vastaan tarvitaan laajaa ja aktiivista joukkoa, jolla osoitetaan ettei fasismilla ole sijaa Suomessa”, sanoo Tampereen vasemmistonuorten puheenjohtaja Noora Tapio.

Mahdollisimman laajan osallistujakunnan saavuttamiseksi Tampereelta järjestetään 10€ maksava bussikuljetus Helsinkiin. Yhteiskuljetusta tukevat feministinen järjestö Vattu, Tampereen anarkistiliitto ja Tampereen Vasemmistonuoret. Ilmoittautumiset ja lisätiedot saa sähköpostilla osoitteesta bussihelsinkiin@riseup.net.

Lisätietoja:
Mansen Punavihreiden puheenjohtaja Antti Yrjönen
Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Noora Tapio