Vasemmistonuorten logo

TIEDOTE – VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

Tampereen Vasemmistonuoret on pöyristynyt Tampereen kaupungin päätöksestä sallia yksityisautoilu Hämeenkadulla neljän kuukauden ajan helmi- ja kesäkuun välillä. Päätöstä perustellaan tunnelin avaamisen myötä Satakunnankadulle ja muualle keskustaan syntyneiden ruuhkien helpottamisella. Hämeenkadun muutostyöt maksaisivat arvioiden mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja, vaikka koko katu aiotaan kuitenkin rakentaa kesäkuusta alkaen ratikan myötä uusiksi.

”On törkeää, että Tampereen kaupunki päättää hassata veronmaksajien rahaa apulaispormestari Salmen (sd.) ja Kostiaisen (kok.) vaalitempaukseen. Muutos helpottaa Satakunnankadun ruuhkia ainoastaan hivenen, mutta vaikeuttaa kaikkien joukkoliikenteen käyttäjien arkea ruuhkauttamalla Hämeenkadun jälleen. Lisäksi muutos heikentää jo ennestään heikkoja Tampereen pyöräilyolosuhteita. Hämeenkadun pyöräilijät ohjataan jalankulkijoiden joukkoon, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia niin jalankulkijoille kuin pyöräilijöillekin”, jyrähtää Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Noora Tapio.

Tunnelin avaaminen toi Satakunnankadulle päivittäin noin 4000 autoa lisää ja Hämeenkadun avaaminen vähentäisi siitä vain arviolta 500-1000 autoa. Ei ole mitään näyttöä siitä, että Satakunnankadun ruuhkat vähenisivät muutoksen myötä niin paljon, että Hämeenkadun uhraaminen yksityisautoilulle olisi perusteltua.

”Erityisen outoon valoon päätöksen asettaa se, ettei kymmenien tuhansien eurojen kustannuksia ja ratikan rakentamisen muuttuneita aikatauluja hyväksytty missään demokraattisessa toimielimessä. Näyttää siltä, että demarit ja kokoomus ovat päättäneet asiasta keskenään muita puolueita tai kuntalaisia päätöksentekoon mitenkään osallistamatta. Vielä joulukuussa kaupunginhallitus ja apulaispormestari Salmi olivat sitä mieltä, ettei tilapäisessä yksityisautoilun sallimisessa ole järkeä. Onko kuntademokratia tosiaan demarien ja kokoomuksen valtuustoryhmille niin vähäpätöinen asia, että se voidaan haudata tehokkaan vaalikampanjan nimissä?”, lopettaa Tapio.

Lisätiedot:

Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja

Noora Tapio