Vasemmistonuorten logo

Kannanotto – Vapaa julkaistavaksi heti

Tampereen Vasemmistonuoret on huolissaan päihdehoidon tilasta Tampereella. Kuluneen vuoden aikana paikallismedioissa on puhuttanut Tampereen vaikeudet päihderiippuvaisten hoidon ja huumekaupan suhteen. Erityisesti laitoshoitoon pääsemisestä on tehty hyvin vaikeaa.

Tampereen Vasemmistonuoret vaatii, että kaupunki takaa riittävän rahoituksen päihdehoidolle ja varmistaa nopean pääsyn tehokkaaseen hoitoon.

Tampereen kaupunki valmistelee paraikaa talousarviota vuodelle 2018. Talousarvioehdotuksen mukaan päihderiippuvaisten hoidossa painotetaan ensi vuonna yhä enemmän avohoitoa. Laitoshoitoon pääseminen on jo nyt vaikeaa ja tämän linjauksen myötä tilanne hankaloituisi entisestään.

“Huumeriippuvaisista valtaosa on nuoria. Jokaiselle riippuvaiselle, joka tahtoo sitoutua hoitoon, on taattava siihen mahdollisuus. Kyse on inhimillisestä tragediasta sekä suuresta yhteiskunnallisesta ongelmasta”, sanoo Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Noora Tapio.

“Päihdeongelmia ei ratkaista kauniilla sanoilla valtuustosalissa, vaan poliittisen tahdon tulee näkyä myös kaupungin budjetissa. Olemme tässä tilanteessa, koska ennaltaehkäisyyn ei ole panostettu riittävästi. Kaupungin on kannettava vastuu”, Tapio jatkaa.

Lisätietoja:

Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja

Noora Tapio