Vasemmistonuorten logo

Kannanotto – Vapaa julkaistavaksi heti

Tampereen Vasemmistonuoret vaatii Tampereen kaupunkia osaksi Israelin valtion sortopolitiikkaa vastustavaan Boycott, Divestment, Sanctions -liikkeeseen. Liikkeen pyrkimyksenä on taloudellisin keinoin painostaa Israelin valtio lopettamaan epäinhimillinen, palestiinalaisvastainen politiikkansa.

“Länsimaiden hyväksyntä mahdollistaa Israelin miehityksen Palestiinassa. Miehityksen ylläpitoon vaaditaan taloudellisia resursseja, jotka syntyvät muun muassa Israelin viennistä. Tampereen tai yhdenkään muun kaupungin ei tule tukea miehitystä Palestiinassa syytämällä rahaa Israeliin”, linjaa Tampereen Vasemmistonuorten vastavalittu puheenjohtaja Silja Nieminen.

“Tampereen ei pidä hankkia tuotteita israelilaisilta yrityksiltä eikä tehdä yhteistyötä Israelin valtion kanssa. Myös mahdolliset sijoitukset Israeliin on vedettävä pois. Kannustamme myös yksityishenkilöitä liittymään boikottiliikkeeseen”, Nieminen jatkaa.

Tampereen Vasemmistonuoret katsoo kansainvälisten yhteisöjen ja järjestöjen, kuten Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston, Euroopan Unionin ja Amnestyn tapaan Israelin siirtokuntien olevan kansainvälisen lainsäädännön vastaisia. Tampereen Vasemmistonuoret katsoo, että Tampereen kaupungin ei tule taloudellisesti tukea kansainvälisen lainsäädännön vastaista toimintaa.

Silja Nieminen valittiin Hämeen Vasemmistonuorten puheenjohtajaksi vuosikokouksessa 24. maaliskuuta. Puheenjohtajana 2016-2018 toiminut Noora Tapio väistyi varapuheenjohtajaksi.

Lisätietoja
Silja Nieminen
puheenjohtaja, Tampereen Vasemmistonuoret
silja.adelita.nieminen@gmail.com