Piirikokouksessaan Joensuussa 25.-26.3. Itä-Suomen Vasemmistonuoret on asettunut tukemaan piirin pitkäaikaista aktiivia Sini Savolaista järjestön varapuheenjohtajaksi. Savolainen on ollut Vasemmistonuorten jäsen vuodesta 2007 ja on tänä aikana toiminut järjestössä monissa luottamustoimissa, muun muassa piirijärjestön puheenjohtajana, piirin edustajana keskusjärjestön hallituksessa ja koulutusjaoston puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on piirin varaedustaja keskusjärjestön hallituksessa ja toimii kansainvälisten asioiden jaostossa.

Sini on piirissä ja järjestössä tunnettu empaattisena ja napakkana toimijana joka on sitoutunut toimimaan ihmisten hyvinvoinnin ja tasa-arvon edistämiseksi sekä järjestössä että yleisenä poliittisena tavoitteena. Hänellä on laajat verkostot sekä kotimaassa että ulkomailla. Sini on myös tunnettu bloggaajana ja entisenä Liberon kolumnistina. Koulutukseltaan hän on yhteisöpedagogi (AMK) ja toimii tällä hetkellä kansalaistoiminnan ohjaajana Helsingissä.

”Tulevalla kaudella meidän läsnäoloamme tullaan kaipaamaan sekä kaduilla että kabineteissa. Vaalien ohella meidän on oltava läsnä siellä missä arjen kamppailuja käydään. Kurjistava leikkauspolitiikka ja arkipäiväistyvä rasismi vaativat radikaalin rohkeaa feminististä vastavoimaa. Se olemme me,” Savolainen linjaa.

”Sinin pitkä kokemus toiminnasta vasemmistolle haastavalla alueella Etelä-Savossa on varmasti hyödyksi myös järjestön johtotehtävissä. Sini on tyyppi joka tulee uusia jäseniä vastaan ja on valmis tarttumaan kaikenlaisiin järjestötoiminnan haasteisiin. Hänellä on koulutuksensa ja kokemuksensa puolesta paljon annettavaa järjestölle,” toteaa Itä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Antti-Veikko Labbas.