Henkilö huutaa megafoniin, taustalla banderolli

Vasemmistonuoret vaikuttaa kaduilla ja kabineteissa, eli toimintatapamme vaihtelevat mielenosoituksista, tempauksista ja kampanjoista pitkäjänteiseen vaikuttamiseen kansalaisjärjestöissä, verkostoissa, ammattiyhdistysliikkeessä ja julkisuudessa. Rakennamme vapaampaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa kunnallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. 

Vasemmistonuorissa pääset tuomaan oman näkemyksesi yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pitämään huolen siitä, että äänenne kantaa yhä pidemmälle.

Voit toimia Vasemmistonuorissa omia vahvuuksiasi tai uusia taitoja kehittäen. Yhteiskunnallisten ja yleishyödyllisten taitojen oppiminen on tärkeä osa toimintaamme ja tarjoammekin sinulle mahdollisuuden parantaa osaamistasi useilla alueilla. Se, mihin toimintaan ja kuinka paljon haluat osallistua on itsesi päätettävissä. Jäsenyys ei sido sinua mihinkään, mutta antaa paljon!

Vasemmistonuoret on yhtä kuin jäsenensä, tule tekemään Vasemmistonuorista itsesi näköinen!
 

Ensimmäinen askel kohti toimintaa on jäsenyys!

Ensimmäinen askel kohti toimintaa on jäseneksi liittyminen. Jäsenenä esimerkiksi pääset mukaan sisäisille keskustelukanavillemme, voit osallistua jäsenillemme tarkoitettuihin tapahtumiin ja saat halutessasi vastuuta toiminnan järjestämisessä. 

Osa tapahtumistamme on avoimia myös henkilöille, jotka vasta pohtivat jäsenyyttä. Olet lämpimästi tervetullut esimerkiksi uusien iltoihin tutustumaan meihin ja järjestöön, vaikka et jäsen olisikaan!

Jäsenyys on ilmainen. Jäseneksi voivat liittyä 13-30-vuotiaat nuoret jotka ovat joko Suomen kansalaisia tai joiden kotipaikka on Suomessa. Jäsenetuna saat Libero-lehden kuluitta kotiin kannettuna. Lue lisää ja liity jäseneksi täältä!
 

Paikallinen toiminta piireissä ja osastoissa

Oman asuinpaikkasi piirijärjestön tai paikallisosaston kautta pääset nopeasti ja mutkattomasti mukaan konkreettiseen toimintaan: saavu vain paikalle seuraavaan lähelläsi olevaan tapahtumaan. Myös erityisesti uusille jäsenille tarkoitettuja tapahtumia järjestetään säännöllisesti. Piirien yhteystiedot löydät täältä. Katso vapaita vapaaehtoistehtäviä täältä!

Paikallisosastot ja piirit järjestävät monipuolista toimintaa aina keskusteluilloista mielenosoituksiin ja kannanotoista koulutuksiin. Paikallisessa toiminnassa pääset tekemään edellä mainittuja tapahtumia, osallistumaan viestintään, tai toteuttamaan omia uusia ideoitasi! Toimintaan osallistumalla pääsetkin myös itse suunnittelemaan tulevia tapahtumia, ja mikä parasta tutustumaan poliittisen kentän parhaisiin tyyppeihin.

Paikallisosastojen ja piirien toimintaan ovat kaikki jäsenet tervetulleita – nähdään tulevissa tapahtumissa!

 

Valtakunnallinen toiminta

Vasemmistonuorten valtakunnallista toimintaa suunnittelevat ja toteuttavat jäsenistä kootut jaostot ja työryhmät yhteistyössä järjestö- ja nuorisotoiminnan koordinaattorin kanssa. Jaostojen ja työryhmien jäsenet pääsevät perehtymään syvällisemmin tiettyyn yhteiskunnalliseen teemaan, ja toimimaan erityisesti sen kanssa.

Järjestämme valtakunnallista toimintaa myös muun muassa kurssien ja kesäleirien muodossa. Kursseille ja leireille osallistumalla saat valmiuksia yhteiskunnassa vaikuttamiseen, sekä tietoa ympäröivästä maailmasta ja sen ilmiöistä. Olennainen osa etenkin leirien ohjelmia on myös rento, yhdenvertainen ja tasa-arvoinen yhdessäolo.

Katso vapaita vapaaehtoistehtäviä täältä!
 

Kansainvälinen toiminta

Kansainvälisyys kuuluu Vasemmistonuorten arvoihin. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua vasemmistolaiseen kansainväliseen toimintaan, perehtyä kansainvälisen politiikan kysymyksiin, ja olla mukana ottamassa niihin kantaa. Käytännössä voit siis päästä osallistumaan yhteistyöjärjestöjen konferensseihin, leireihin ja festivaaleihin ulkomailla, tavata Suomessa käyviä vieraitamme tai vaikkapa seurata vaalivalvojaisia mahtavassa seurassa!
 

Vasemmistonuorten projektiapuraha

Onko sinulla hyvä idea tapahtumalle tai projektille? Voit rahoittaa sen hakemalla Vasemmistonuorten projektirahaa!

Vasemmistonuorten hallituksen valitsema työvaliokunta voi myöntää Vasemmistonuorten talousarvioon varattua projektirahaa erilaisiin piiri- ja perusjärjestöjen sekä toimintaryhmien toteuttamiin hankkeisiin harkintansa mukaan hallituksen sille myöntämin valtuuksin. Projektirahaa myönnetään projektiluonteisiin, lyhytkestoisiin hankkeisiin.

Toimintaryhmä on vähintään kolmen Vasemmistonuorten jäsenen muodostama vapaamuotoinen toimintaryhmä. Lue hakuohjeet täältä!

 

Henkilö seisoo hymyillen mielenosoituksessa, pitää Vasemmistonuorten lippua kädessä.

Pysy kärryillä tulevista tapahtumista!

Vasemmistonuorten tapahtumista tiedotetaan niin uutiskirjein ja -viestein, kuin sosiaalisessa mediassa. Ota seurantaan myös Instagram @Vasemmistonuoret sekä Facebookin tili Vasemmistonuoret. 

Uutiskirje

Vasemmistonuorten uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa järjestön toiminnasta, kannanotoista, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirjeen voi tilata sähköpostilla osoitteesta toimisto[at]vasemmistonuoret.fi. Laita otsikoksi "tilaan uutiskirjeen" ja sisällytä viestiin nimesi sekä sähköpostiosoitteesi. 

Piireillä ja osastoilla on omat sähköpostilistansa - ota yhteyttä piirisi työntekijään tullaksesi lisätyksi listalle!

WhatsApp-uutisviestit

Tilaa Vasemmistonuorten WhatsApp-uutisviestit, jotta saat tiedon Vasemmistonuorten ajankohtaisesta toiminnasta ja tapahtumista nopeasti!

Toimi näin:
1. Tallenna yhteystietoihisi numero 050 472 1046 esimerkiksi nimellä Vasemmistonuorten tiedotus. Uutisviesti ei toimi, jos numero ei ole yhteystiedoissasi.
2 .Lähetä numeroon WhatsAppissa viesti, jossa lukee nimesi ja pyyntösi tulla lisätyksi listalle.
3. Tiedottaja lähettää sinulle varmistusviestin lisättyään sinut listalle.

Uutisviestejä lähetetään lähtökohtaisesti korkeintaan kerran viikossa. Voit vastata viesteihin. Muut listalla olevat eivät näe nimeäsi, numeroasi tai vastausviestejäsi. Voit perua tilauksesi milloin vain lähettämällä viestin samaan numeroon. Uutisviestejä hallinnoi tiedottaja. Rekisteriseloste.

Sosiaalinen media

Seuraa Vasemmistonuorten toimintaa sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | Twitter | YouTube