Maailmassa on paraikaa menossa suurin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Lähi-Itä on edelleen arabikevään seurausten kourissa, Syyrian alueen ollessa käytännössä romahtanut. Yhteensä YK:n arvion mukaan maailmassa on noin 60 miljoonaa pakolaista. Näin suurten ihmismäärien ollessa kyseessä Suomi ei voi välttää ottamasta vastuuta pakoon lähteneiden huolenpidosta.

Suomalaisessa keskustelussa kuitenkin pyritään välttämään ottamasta vastuuta kovettamalla asenteet ja antamalla ymmärtää, että iso osa turvapaikanhakijoista olisi lähtenyt kohti Eurooppaa pyrkien vain käyttämään hyväkseen eurooppalaista sosiaaliturvaa. Turvapaikanhakijoista puhutaan epäinhimillistävään ja toiseuttavaan sävyyn. Samaa puhetapaa käytetään kotimaassa poliittisten vastustajien loukkaamiseen ja mitätöimiseen.

Jopa suoranainen väkivallalla uhkailu poliittisessa keskustelussa on rantautunut Suomeen. Esimerkiksi Keuruulle aiotun vastaanottokeskuksen valtuustokäsittely jouduttiin käymään poliisin suojeluksessa valtuutettujen saamien uhkailujen takia.

– Mielipiteen ilmaisu ja omien aatteidensa poliittinen ajaminen on koko nykyisen demokraattisen järjestelmän perusta. Näiden oikeuksien ei pidä antaa kaventua tuumaakaan rasistisen ja ihmisvihaisen uhkailun takia. Nämä asenteet on kitkettävä juuriaan myöten yhteiskunnasta, jyrähtää Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Henri Närhi.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii kaikkia Suomen kansalaisia ja erityisesti poliittisia päättäjiä olemaan alistumatta väkivallalla uhkailulle sekä pelolle, jolla pyritään hallitsemaan julkisuutta ja poliittista päätöksentekoa.

Lisätietoja: puheenjohtaja Henri Närhi, 0407460857