Liittokokous lähestyy!

 

Mikä ihmeen liittokokous?

Vasemmistonuorten 32. liittokokous järjestetään Porissa, Satakunnassa perjantaista sunnuntaihin 10.-12. marraskuuta 2023. Liittokokous on Vasemmistonuorten ylin päättävä elin, joka kokoontuu kahden vuoden välein.

 

Mitä liittokokouksessa tapahtuu?

Liittokokous päättää muun muassa Vasemmistonuorten poliittisista linjoista (poliittinen ohjelma), aloitteista, säännöistä ja henkilövalinnoista (puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, hallitus). Kokouksessa päätösvaltaa käyttävät 170 edustajaa, jotka edustavat koko Vasemmistonuorten jäsenistöä.

 

Miten pääsen mukaan?

Vasemmistonuorten piirijärjestöt valitsevat liittokokousedustajat omissa kokouksissaan syksyn aikana.  Voit siis hakea liittokokousedustajaksi osallistumalla piirin kokoukseen, jossa ehdokkaat valitaan tai ilmoittamalla piirin työntekijälle halukkuudestasi osallistua liittokokoukseen. Kokoukset järjestetään seuraavasti:

  • Pohjois-pohjanmaan Vasemmistonuoret: 12.9.
  • Keski-Suomen Vasemmistonuoret: 12.9.
  • Itä-Suomen Vasemmistonuoret: 14.9.
  • Etelä-Suomen Vasemmistonuoret: 16.9.
  • Hämeen Vasemmistonuoret: 18.9.
  • Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret: 20.9.
  • Lapin Vasemmistonuoret: TBA
  • Kainuun Vasemmistonuoret TBA
  • Satakunnan Vasemmistonuoret TBA

 

Mikäli et pääse osallistumaan kokoukseen, mutta haluat osallistua liittokokoukseen, ota yhteyttä piirin työntekijään! Jos et tiedä piiriäsi, ota yhteyttä toimistosihteeriin toimisto[at]vasemmistonuoret.fi. Hän voi selvittää piirisi puolestasi!

 

Hae Vasemmistonuorten luottamustoimiin!

Liitokokouksessa valitaan Vasemmistonuorille uusi puheenjohtajisto ja hallitus. Täytä lomake (https://extra.vanu.fi/hallitus24) ja ilmoittaudu mukaan vaaleihin!

Puheenjohtajan tehtäviin kuuluvat muun muassa Vasemmistonuorten edustaminen eri tapahtumissa ja paneeleissa, liittohallituksen kokousten ja toiminnan johtaminen, poliittisena asiantuntijana toimiminen ja viestinnän tekeminen. Varapuheenjohtaja puolestaan tukee ja tarvittaessa tuuraa puheenjohtajaa tämän ollessa estynyt. Liittohallituksen jäsenenä ja varajäsenenä pääset päättäämään esimerkiksi järjestön kannanotoista ja budjetista.

Puheenjohtaja-, varapuheenjohtaja-, ja hallitusvaali käydään liittokokouksessa. Vaaliin on mahdollista ilmoittautua 15.9. klo 12:00 asti! Puheenjohtajasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys 23.10.-5.11.

Kaikkiin edellä mainittuihin luottamustehtäviin voi asettua ehdolle myös määräajan jälkeen aina liittokokoukseen asti, mutta sen jälkeen tulleita ehdokkaita ei voida huomioida Vasemmistonuorten liittokokousmateriaaleissa, jotka sisältävät esittelyt hakijoista.

HUOM! Kaikkien ehdokkaiden tulee liittokokouksessa vielä virallisesti ilmoittaa käytettävyytensä näihin luottamustoimiin oheisen lomakkeen täyttämisen lisäksi. Tästä informoidaan ehdokkaita tarkemmin myöhemmin.