Liittokokous lähestyy!

 

Mikä ihmeen liittokokous?

Vasemmistonuorten 32. liittokokous järjestetään Porissa, Satakunnassa perjantaista sunnuntaihin 10.-12. marraskuuta 2023. Liittokokous on Vasemmistonuorten ylin päättävä elin, joka kokoontuu kahden vuoden välein.

 

Mitä liittokokouksessa tapahtuu?

Liittokokous päättää muun muassa Vasemmistonuorten poliittisista linjoista (poliittinen ohjelma), aloitteista, säännöistä ja henkilövalinnoista (puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, hallitus). Kokouksessa päätösvaltaa käyttävät 170 edustajaa, jotka edustavat koko Vasemmistonuorten jäsenistöä.

 

Miten pääsen mukaan?

Vasemmistonuorten piirijärjestöt valitsevat liittokokousedustajat omissa kokouksissaan syksyn aikana.  Voit siis hakea liittokokousedustajaksi osallistumalla piirin kokoukseen, jossa ehdokkaat valitaan tai ilmoittamalla piirin työntekijälle halukkuudestasi osallistua liittokokoukseen. Kokoukset järjestetään seuraavasti:

  • Pohjois-pohjanmaan Vasemmistonuoret: 12.9.
  • Keski-Suomen Vasemmistonuoret: 12.9.
  • Itä-Suomen Vasemmistonuoret: 14.9.
  • Etelä-Suomen Vasemmistonuoret: 16.9.
  • Hämeen Vasemmistonuoret: 18.9.
  • Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret: 20.9.
  • Lapin Vasemmistonuoret: TBA
  • Kainuun Vasemmistonuoret TBA
  • Satakunnan Vasemmistonuoret TBA

 

Mikäli et pääse osallistumaan kokoukseen, mutta haluat osallistua liittokokoukseen, ota yhteyttä piirin työntekijään! Jos et tiedä piiriäsi, ota yhteyttä toimistosihteeriin toimisto[at]vasemmistonuoret.fi. Hän voi selvittää piirisi puolestasi!

 

Hae Vasemmistonuorten luottamustoimiin!

Liitokokouksessa valitaan Vasemmistonuorille uusi puheenjohtajisto ja hallitus. Täytä lomake (https://extra.vanu.fi/hallitus24) ja ilmoittaudu mukaan vaaleihin!

Puheenjohtajan tehtäviin kuuluvat muun muassa Vasemmistonuorten edustaminen eri tapahtumissa ja paneeleissa, liittohallituksen kokousten ja toiminnan johtaminen, poliittisena asiantuntijana toimiminen ja viestinnän tekeminen. Varapuheenjohtaja puolestaan tukee ja tarvittaessa tuuraa puheenjohtajaa tämän ollessa estynyt. Liittohallituksen jäsenenä ja varajäsenenä pääset päättäämään esimerkiksi järjestön kannanotoista ja budjetista.

Puheenjohtaja-, varapuheenjohtaja-, ja hallitusvaali käydään liittokokouksessa. Vaaliin on mahdollista ilmoittautua 15.9. klo 12:00 asti! Puheenjohtajasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys 23.10.-5.11.

Kaikkiin edellä mainittuihin luottamustehtäviin voi asettua ehdolle myös määräajan jälkeen aina liittokokoukseen asti, mutta sen jälkeen tulleita ehdokkaita ei voida huomioida Vasemmistonuorten liittokokousmateriaaleissa, jotka sisältävät esittelyt hakijoista.

HUOM! Kaikkien ehdokkaiden tulee liittokokouksessa vielä virallisesti ilmoittaa käytettävyytensä näihin luottamustoimiin oheisen lomakkeen täyttämisen lisäksi. Tästä informoidaan ehdokkaita tarkemmin myöhemmin.

 

Seuraa tärkeää asiaa liittokokousedustajille!

Ilmoittaututuminen liittokokouskoulutuksiin on avattu: https://extra.vanu.fi/liittarikoulutus2023

Koulutuksen tarkoituksena on varmistaa, että kaikilla liittokokousedustajilla on kokousta varten tarvittavat tiedot ja osaaminen. Kokouksessa pääset myös tapaamaan muita liittokokousedustajia.

Jokaisessa läsnäolokoulutuksessa järjestetään myös puheenjohtajapaneeli, jossa koulutuksiin osallistuvat pääsevät tapaamaan ja tenttaamaan Vasemmistonuorten puheenjohtajaehdokkaita.

Pyydämme edustajia osallistumaan ensisijaisesti oman piirin koulutukseen, mutta mikäli joku toinen koulutuksista olisi lähempänä asuinpaikkaasi (ja matkustaminen sinne olisi halvempaa), voit osallistua koulutukseen myös oman piirisi ulkopuolella.

Toivomme, että osallistut koulutukseen läsnäolevana. Jos et kuitenkaan ylitsepääsemättömästä syystä pääse mihinkään neljästä läsnäkoulutuksesta, voit osallistua etänä järjestettävään koulutukseen. Etäkoulutuksen yhteydessä järjestetään varapuheenjohtajapaneeli.

Osallistujien matkat korvataan: korvaamme halvimman mahdollisen lipun hinnan ja pyydämmekin sinua hankkimaan matkaliput mahdollisimman aikaisin. Voit hakea korvauksen lipuista täältä: https://extra.vanu.fi/kulukorvauslomake

Tavataan koulutuksessa!

Ps. Muistathan myös täyttää liittokousedustajien taustatietolomakkeen 11.10. mennessä! https://extra.vanu.fi/liittari2023