Vasemmistonuorten 32. liittokokous järjestetään Porissa 10.-12. marraskuuta 2023. Liittokokous on Vasemmistonuorten ylin päättävä elin, joka kokoontuu kahden vuoden välein. Liittokokouksessa valitaan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat sekä hallituksen varsinaiset jäsenet ja varajäsenet. 

Varapuheenjohtajahehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet Vikram ChakrabortyVili Antero Jousi, Jenny Kasongo, Aaro Pekkarinen, Oskari Päätalo ja Tyrni Rankka. Myös puheenjohtajakilpailussa mukana oleva Maiju Salminen on käytettävissä varapuheenjohtajaksi. 

 

Varapuheenjohtajaehdokkaat

 

Piiri

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Hei, minä olen Vikram Chakraborty. Olen 17-vuotias, asun Espoossa ja olen abi Tölö gymnasiumissä.

Miksi haet tähän tehtävään?

Haluan tehdä Vasemmistonuorten järjestöä helppokäyttöisempi muille kuin suomenkielisille.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten varapuheenjohtajana?

Haluan olla mukana vaikuttamassa Suomen politiikkassa sekä osallistua Vasemmistonuorten toimintaan.

 

Piiri

Hämeen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Olen Vili Antero Jousi, Hervantalainen kouluttamaton filosofi, taiteilija ja aktivisti. Aatteiltaan lähimpänä koen kommunismin sekä arankopunkin. Liityin Vasemmistonuoriin aikanaan jo vuonna 2013 mutta näin kymmenen vuotta myöhemmin olen aktivoitunut enemmän parlamentaarisella puolella politiikkaa. Olen toiminut laulajana sekä puhujana, myös kokin ja tapahtumajärjestäjän työt ovat minulle tuttua kauraa. Suomen suurimman lähiön kasvattina olen pystynyt seuraamaan lähietäisyydeltä niitä ongelmia joidenka kanssa ihmiset joutuvat päivittäin painimaan ja haluan tuoda tätäkin näkökulmaa enemmän esille. Lisäksi koen Vasemmistonuorten tärkeäksi tehtäväksi toimia juuri koko Suomen vasemmistolaisena nuorisojärjestönä.

Miksi haet tähän tehtävään?

Koen että minulla on paljon annettavaa Vasemmistonuorille sekä itseni että lähialueitteni vasemmistolaisten nuorten äänitorvena. Haluan vaikuttaa mahdollisimman paljon niiden asioiden eteen jotka koen tärkeiksi ja siksi olen valmis ottamaan vastaan sen vastuun mitä ikinä puoluetoverit kokevat parhaakseen.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten varapuheenjohtajana?

Tahdon tehdä kaikkeni sen eteen että Vasemmistonuoret olisi mahdollisimman suuri mutta myös erittäin helposti lähestyttävä vasemmistolainen nuorisojärjestö joka pystyy tarjoamaan poliittista toimintaa unohtamatta kuitenkaan yhteisöllisyyttä ja hyviä hetkiä muidenkin aiheiden parissa.

 

Piiri

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Olen Jenny Kasongo 27-vuotias ja pitkän linjan opiskelijavaikuttaja. Olen kotoisin Joensuusta, ja viimeisen 4 vuoden aikana toiminut hallituksen jäsenenä Suomen ylioppilaskuntien liitossa, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa ja puheenjohtajana Students of Colour opiskelijajärjestössä. Haen Vasemmistonuoriiin varapuheenjohtajaksi, sillä Suomen hallitusohjelma kurjistaa nuoria. Sosiaaliturva, terveydenhuolto, koulutukselliset ja työvoimapoliittiset heikennykset kutistavat meidän mahdollisuutemme. Haluan varmistaa sen, että tulevina vuosina nuorten ääni tulee kuuluviin niin kaduilla, kabinetissa kuin julkisessa keskustelussa.

Miksi haet tähän tehtävään?

Olen pitkään vaikuttanut opiskelijoiden oikeuksien ja yhteisön parantamisessa. Uuden hallituksen myötä olen jatkuvasti kysynyt itseltäni, voinko enää puhua opiskelijoiden oikeuksista, kun hallitusohjelma kurjistaa kaikkien nuorten tulevaisuutta. Haluan varmistaa sen, että Vasemmistonuoret keskittyvät nuorten kohtaamiin arkipäivän haasteisiin ja ratkaisuihin. Minulla on laajaa ymmärrystä tämän hetken sosiaali-, koulutuspoliittista ja terveyshuoltoon liittyviä haasteista. Minulla on kokemusta kabinetti vaikuttamisesta sekä media esiintymisestä. Haluan hyödyntää osaamistani Vasemmistonuorissa, mutta myös kasvaa nuorena vaikuttajana.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten varapuheenjohtajana?

Mulla on suurta kunnianhimoa edistää Vasemmistonuorten tavoitteita. Nyt on tulossa suuria sosiaaliturvaleikkauksia sekä muutoksia työelämään. Ne osuvat väistämättä nuoriin. Jos pääsisin varapuheenjohtajaksi, haluaisin syventää yhteistyötä eri nuorisopuolueiden kanssa sekä laajentaa meidän tilaamme mediassa. Eri nuorisopuolueiden kanssa yhteistyö on elintärkeää, sillä nuoriin kohdistuu tulevaisuudessa monenlaisia heikennyksiä. Meidän ääntä on saatava kuuluviin monista eri poliittisissa nuorisojärjestöissä! On myös tärkeää, että Vasemmistonuoret muistuttavat Vasemmistoliittoa tuomaan nuorten näkökulmaa oppositiopolitiikassa.

Tiukan vaikuttamisen lisäksi haluan, että pidämme tulevina vuosina hauskaa! Seuraavan kahden vuoden aikana haluaisin järjestää ympäri Suomea erilaisia matalan kynnyksen tapahtumia, kuten vanubileitä tai toveritreffejä. Varapuheenjohtajana varmistaisin sen, että Vasemmistonuoret mielletään vaikuttavana ja hauskana sosialistisena nuorisopuolueena!

 

Piiri

Itä-Suomen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Hei! Olen Aaro Pekkarinen ja olen kotoisin Kuopiosta. Ja toimin tällä hetkellä Itä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Olen ollut Vanun jäsenenä vuodesta 2016 ja olen toiminut monissa jutuissa vanussa. Oon koulutukseltani merkonomi.

Miksi haet tähän tehtävään?

Olen kiinnostunut siitä koska haluan antaa ennemmän järjestölle. Olen saanut paljon kokemusta puheenjohtaja hommissa. Olen varsin kokenut. Haluan kuitenkin aina oppia uutta.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten varapuheenjohtajana?

Uudistaa järjestöä yhdessä muiden kanssa ja tuoda omaa filosofiaani.

 

Piiri

Hämeen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Oon Oskari Päätalo, 20-vuotias lahtelainen kaupunginvaltuutettu. 15-vuotiaana järjestöön liityttyäni olen rakentanut liikettä paikallistasolla, ratkonut pulmia valtakunnallisesti ja ennen kaikkea kasvanut rakkaassa yhteisössämme omaksi itsekseni.

Opiskelen kotimaista kirjallisuutta ja suomen kieltä Helsingin yliopistossa. Vahvuuteni onkin järjestöllisen osaamisen ohella kirjallisessa ja suullisessa viestinnässä, ja tätä taitoa haluan hyödyntää. Teroitettu viestimme saa veren kiehumaan niin aatteen inspiroivasta palosta kuin siitä raivosta, jota se omistavassa luokassa aiheuttaa.

Tuu juttelemaan mun kanssa vaikka vasemmistolaisuudesta, varapuheenjohtajuudesta tai vallankumouksesta. Nähdään liittokokouksessa!

Miksi haet tähän tehtävään?

Haen tehtävään, sillä ottamalla suurempaa vastuuta näen pystyväni tuomaan vielä enemmän omaa osaamistani yhteiseksi hyödyksemme.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten varapuheenjohtajana?

Haluan olla tekemässä ja kehittämässä tapahtuma- ja koulutustoimintaa, luoda vahvempia yhteyksiä sidosryhmiin ja osaltani koordinoida järjestöllisten prosessin tehostamista aina työnjohdosta toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.

 

Piiri

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret

Kuka olet?

Nimeni on Tyrni Rankkka, olen 20-vuotias ylioppilas. Kotoisin olen Porvoosta, mutta asustelen tällä hetkellä Helsingissä. Olen toiminut vasemmistonuorissa nyt yli 6 ja puoli vuotta aktiivisena. Eli liityin Vasemmistonuoriin ollessani 13-vuotias yläastelainen. Tärkeimpiä arvoja jotka pitävät minut vahvasti Vasemmistonuorissa on oikeudenmukaisuus, rauha, luonto, sosialismi, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Teen tällä hetkellä töitä tarjoilijana/baarityöntekijänä ja joskus silloin tällöin avustelen päiväkodeissa. Tässä yli kuuden vuoden aikana olen oppinut vaikka ja mitä järjestötoiminnasta ja vielä on opittavaa.

Miksi haet tähän tehtävään?

Haluan jatkaa Vasemmistonuorten hallituksen toiminnassa varsinkin nyt kun olen valmistunut lukiosta minulla on enemmän aikaa ja jaksamista tehdä toimintaa. Minulla on paljon tietämystä ja osaamista tästä järjestöstä, jota pystyn hyödyntämään. Varapuhjeenjohtajan tehtävään haen, sillä olen myös valmis ottamaan hallituksessa enemmän vastuuta ja olen myös valmis paikkaamaan puheenjohtajaa, jos vain siihen on tarve. Minulla on myös selkeä visio, josta kerron seuraavassa osiossa siitä, mitä haluaisin varauheenjohtaja kaudellani päästä kehittämään ja ylläpitämään.

Mitä haluaisit tehdä Vasemmistonuorten varapuheenjohtajana?

Olen huomannut järjestötoiminnassa ikävän kehityksen, jossa aktiivit uupuvat. Aktiiveja on vähän ja tehtävät kasaantuvat vain muutamalle aktiiville. Haluaisin hallituksen kanssa yhdessä kehittää järjestötoimintaamme sellaiseen suuntaan, että toimintamme olisi mahdollisimman houkuttelevaa kaikille meidän jäsenille. Tärkeintä järjestötoiminnassa on pitää huolta meidän aktiiviemme jaksamisesta. Haluaisin, että Vasemmistonuoret ovat ensisijaisesti yhteisö, missä on sitten mukavaa puuhastella yhdessä asioita. On tärkeää, että aktiiviemme erilainen virkistävä hengailu toiminta pysyy myös mukana. Aikomukseni olisi myös korostaa järjestömme jaostojen ja työryhmien toimintaa. Tämän hetkinen hallitus on tehnyt hyvää työtä ja meille onkin tullut jo satoja uusia jäseniä. Haluan jatkaa tämän hallituskauden vahvaa antikapitalistista, räväkkää, suorasanaista ja Nato-vastaista rauhan linjaa. Haluaisin myös vahvistaa Vasemmistonuorten eläinpoliittista linjaa.