Kuvassa ESVN:n uudet vaali- ja nuorisokoordinaattorit

ESVN:lle vaalikoordinaattoriksi Mirva Karkinen ja alueelliseksi nuorisokoordinaattoriksi Otava Ojanperä

TIEDOTE 

Etelä-Suomen Vasemmistonuorille on valittu vaalikoordinaattoriksi 25-vuotias Mirva Karkinen ja alueelliseksi nuorisokoordinaattoriksi 24-vuotias Otava Ojanperä. Karkinen on helsinkiläinen yleisen kirjallisuustieteen kandidaatti, joka on aiemmissa tehtävissään työskennellyt monipuolisesti tapahtumajärjestämisen ja esimerkiksi ihmisoikeustyön kentällä. Ojanperä on politiikan ja viestinnän sekä antropologian kandidaatti, jolle erityisesti yhteisöllisyyden kehittäminen on muotoutunut järjestötoimijuuden keskeiseksi vahvuudeksi. Molemmille pestit ovat ensimmäisiä kosketuksia politiikan kentällä toimimiseen: he toivovat voivansa tuoda jotain uutta Vasemmistonuorten toimintaan, järjestön arvoja ylläpitäen.

”Vaalikoordinaattorina työtehtäviini kuuluu yhdistyksen kuntavaaleissa ehdolla olevien jäsenten vaalityön ja kampanjoinnin tukeminen Uudellamaalla. Olen vastuussa esimerkiksi vaalien viestinnästä, minkä lisäksi järjestän erilaisia koulutuksia ja tapahtumia vaaliteemoihin liittyen. Haluan kannustaa Etelä-Suomen Vasemmistonuoria tukitiimiläisinä toimimiseen ja auttaa löytämään sellaisia vaalityön muotoja, jotka kohtaavat vapaaehtoisten omien resurssien kanssa,” Karkinen kuvailee tehtäviään. Hän kertoo pääsevänsä käyttämään tehtävässä hyväksi muun muassa aiempaa kokemustaan tapahtumajärjestämisestä.

”Loviisassa kasvaneena pidän tärkeänä niin järjestön kuin nuorten kannalta, että Vasemmistonuorten toimintaan voi osallistua myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. On ihan mahtavaa päästä luomaan vasemmistolaisia paikallisyhteisöjä eri puolille Uuttamaata! Pyrkimys vasemmistolaisten arvojen jakavien ihmisten yhteisöjen muodostamiseksi on jo itsessään askel kohti parempaa maailmaa,” Ojanperä kommentoi tehtäväänsä.

Alueellisena nuorisokoordinaattorina Ojanperä kertoo pyrkivänsä tukemaan jäsenlähtöistä ja kirkkaan punaista paikallistoimintaa, joka toisi yhteen pienemmillä paikkakunnilla asuvia vasemmistoon identifioituvia nuoria ja tekisi vasemmistolaista nuorisotoimintaa näkyvämmäksi. Tarkoituksena on myös tukea jo olemassa olevia ryhmiä, kuten Vantaan ja Vihdin Vasemmistonuoria.

Ojanperä aloitti työt alueellisena nuorisokoordinaattorina 4.3.2021 ja Karkinen aloitti vaalikoordinaattorina 16.3.2021. Molempien työtehtävät päättyvät toukokuun lopussa. 

"Otavan ja Mirvan palkkaaminen on loistojuttu meille Etelä-Suomen vasemmistonuorissa, sillä uskon, että heidän asiantuntemuksensa ja aikaansaavan otteensa myötä saamme lisää jäseniä ja tapahtumia myös Helsingin ulkopuoliseen Etelä-Suomeen. Uskon, että Otava on juuri oikea ihminen aktivoimaan nuorta vasemmistolaista Uuttamaata!

Erillisen vaalikoordinaattorin palkkaaminen parantaa mahdollisuuksiamme pärjätä vaaleissa ja on hienoa, että saimme juuri Mirvan tähän tehtävään, sillä hänellä on selkeä visio ESVN:n kuntavaalistrategian suhteen.

Odotan innolla yhteistyötä sekä Otavan että Mirvan kanssa ja olen ylpeä, että saan kuulua järjestöön, joka palkkaa näin upeita ja asiantuntevia työntekijöitä."

- Petrus Palomurto, ESVN:n varapuheenjohtaja

 

Lisätietoja: 

Mirva Karkinen
Vaalikoordinaattori,
Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry
044 4916157 (1.4.2021 alkaen)

vaalikoordinaattori@esvn.fi

Otava Ojanperä
Alueellinen nuorisokoordinaattori
Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry
044 4915 747
aluekoordinaattori@esvn.fi