27.3.2019
KANNANOTTO VAALIRAUHAN PUOLESTA

Maanantaina 25.3. Helsingin Itäkeskuksessa toistaiseksi tuntematon mies hyökkäsi Helsingin Vasemmistonuoriin kuuluvan eduskuntavaaliehdokkaan Suldaan Said Ahmedin kimppuun. Said Ahmed, johon rasistinen ja poliittisin motiivein latautunut pahoinpitely kohdistui, on ollut äänekäs rasismin vastustaja ja näkyvä poliitikko niin kaupunginvaltuutettuna kunnallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.

Helsingin Vasemmistonuoret tuomitsee jyrkästi poliittisen väkivallan ja vaalikampanjoinnin häiriköimisen. Vain päivää aikaisemmin toimitusministeristön ulkoministeri Timo Soiniin kohdistettiin vaalitilaisuudessa äärioikeistolaisella motiivilla kohdistunut hyökkäys. Nämä tapaukset ovat äärimmäisen uhkaavia demokraattisen yhteiskuntajärjestyksen säilymisen kannalta.

“Mitkään erimielisyydet eivät oikeuta yksityishenkilöihin kohdistuvaa väkivaltaa tai siihen yllyttämistä. Vaaleissa olevien ehdokkaiden täytyy pystyä tekemään työtään pelkäämättä fyysisen koskemattomuuden rikkomista.” toteaa Helsingin Vasemmistonuorten puheenjohtaja Joonas Lehtola

Vihapuheen sekä poliittisesti ja rasistisesti motivoituneen väkivallan lisääntyminen ovat todellinen uhka monille ihmisille. Helsingin Vasemmistonuoret katsoo, että teot eivät olleet sattumanvaraisia. “Useat tuomiot kansanryhmiä vastaan kiihottamisessa osoittavat sen, kuinka viime vuosina kiihtyneen vihapuheen vaikutus poliittiseen ilmapiiriin on kiistaton. Nämä rikokset täytyy ottaa vakavasti.” kertoo Helsingin Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Samuel Drake.

Kaikkien eduskuntapuolueiden ja poliittisten ryhmittymien tulee ottaa ongelma tosissaan, eikä lietsoa rasismia jatkuvilla rasistisilla ulostuloillaan tai hiljaisesti hyväksymällä joukossaan kytevä rasismi. Rikostuomioidenkin jälkeen useat poliitikot ovat saaneet jatkaa toimintaansa ilman sen suurempia seurauksia, ja joillekin heistä koko tuomio näyttäisi olevan vain meriitti muiden joukossa. Helsingin Vasemmistonuoret vaativat, että äärioikeistolaiseen väkivaltaan ja rasismiin puututaan välittömästi. Rasisminvastaisuus koskettaa meitä kaikkia, eikä sitä torjuta vain lainsäädännöllä ja politiikalla. 

Lisätiedot:
Samuel Drake
varapuheenjohtaja
samwelldrake (a) gmail . com
044 58 77 891