Takaa kuvattu vaaleatukkainen, valkopaitainen henkilö, joka pitelee sateenkaarilippua, jossa Vasemmistonuorten logo

Mielitkö muuttaa maailmanjärjestystä? Potuttaako lautakasaporvari tai tyhjänä tynnyrinä koliseva maahanmuuttokriitikko? Haaveiletko maasta, jossa hammaslääkäriin pääsee puolta vuotta pikaisemmin ja yksilön arvoa ei mitata pankkitilin saldolla? Tykkäätkö tasa-arvosta ja vaalitko vihreitä arvoja? Onko vastakkainasettelun aika sittenkin taas – ja yhä – täällä? Jos vastaus on sävyltään myöntävä, olet saapunut oikeaan paikkaan.

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry – tuttujen kesken ESVN – on 1987 alkunsa saanut reilun poliittinen nuorisojärjestö. ESVN on yksi Vasemmistonuoret ry:n kahdeksasta piirijärjestöstä ja kattaa Helsingin sekä Uudenmaan. Ruohonjuuritason toimijoina piiriin kuuluu lisäksi kolme paikallisosastoa: Helsingin, Vantaan ja Espoon Vasemmistonuoret. ESVN:n väkeen voit törmätä festareilla, Asunnottomien yössä, mielenosoituksissa, puistobileissä, messuilla, kadunvaltauksissa, keikoilla, futiskentillä – kaduilla ja kabineteissa.

ESVN:n aktiivit ovat kirjava kokoelma alle kolmekymppisiä vasemmistolaisia: amiksia ja akateemisia, duunareita ja työttömiä, sivareita ja stevareita, kotivanhempia ja uraohjuksia. Yhdistävä linkki on vasemmistolainen maailmankatsomus sekä halu tekoihin puheen sijaan. Pääsyvaatimuksia ja ennakkoasetelmia ei tunneta: vaatimuksena ei ole rautainen tietämys puoluepoliittista peleistä tai halu tanssia palavilla barrikadeilla: piirin toiminnasta löytää jokainen itselleen sen sopivimman vaihtoehdon ja toiminta on sitä, millaiseksi aktiivit sen tekevät – omat arvot ja intressit ovat kaiken lähtökohtana.

Vastarinta on luvallista – jopa suotavaa.

Facebook | Instagram | Twitter
Katso piirin ja osastojen yhteystiedot täältä!


 

Haemme toiminnanjohtajaa, hakuaika 1.11. - 14.11. kuvassa taustalla vasemmistonuorten lippuja liehumassa

Etsimme työntekijää vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen Helsinkiin

Hakuaika 1.11. - 14.11.

Toiminnanjohtaja
Helsingin Vasemmistonuoret ry

Nuorisojärjestössämme pääset mukaan tuomaan vasemmistolaiset nuoret kaduilla ja kabineteissa yhteen muuttamaan suomalaista yhteiskuntaa ja koko maailmaa ekologiseksi, sosialistiseksi, feministiseksi ja demokraattiseksi.

Teksti: "Paikallistoimijan opas on nyt julkaistu!" Taustalla kuva vasemmistonuorten sateenkaarilipusta mielenosoituksessa.

Oletko kiinnostunut tekemään vasemmistolaista aktivismia tai muuta toimintaa omalla paikkakunnallasi vasemmistonuorten tuella? Löydät ohjeet toiminnan tekemiseen tuoreesta oppaastamme.

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry:n alueellinen nuorisokoordinaattori Otava Ojanperä on koonnut tänä keväänä paikallisten aktiivien tarpeisiin ESVN:n Paikallistoiminnan oppaan. Opas käy läpi sekä keinoja tehdä toimintaa kevyesti että piirimme nykyisiä toimintatapoja. Jos oppaasta puuttuu tarvitsemaasi tietoa, ilmoita siitä meille, niin lisäämme sen oppaaseen!

Kuvassa ESVN:n uudet vaali- ja nuorisokoordinaattorit

ESVN:lle vaalikoordinaattoriksi Mirva Karkinen ja alueelliseksi nuorisokoordinaattoriksi Otava Ojanperä

TIEDOTE 

Uusi järjestökoordinaattori Elina Matilainen

TIEDOTE

Elina Matilainen Helsingin Vasemmistonuorten järjestökoordinaattoriksi

Helsingin Vasemmistonuorten järjestökoordinaattorin tehtävään valittiin helmikuun lopulla yhteiskuntatieteiden kandidaatti Elina Matilainen. Matilainen on tänä keväänä valmistuva sosiologi, jolla on kokemusta vaikuttamis- ja ilmastotyöstä sekä monenlaisista viestintätehtävistä. Hän on aikaisemmin koordinoinut vapaaehtoistoimintaa Hiilivapaa Suomi -kansalaiskampanjassa ja ainejärjestökentällä.

Kuvassa Pinja Vuorinen ja teksti "Astalolle valittu uusi päätoimittaja"

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry:n jäsenlehti Astalon päättoimittajaksi on valittu Pinja Vuorinen. 

 

Pinja Vuorisella on monipuolista kokemusta ja erinomaiset edellytykset toteuttaa Vasemmistonuorten suurimman piirin jäsenlehteä. Hänen kunnianhimoiset suunnitelmansa lehden kehittämiseen vakuuttivat niin rekrytoijat kuin piirihallituksenkin. Vuorinen aloitti helmikuussa edeltävän päätoimittajan, Minna Majaniemen, seuraajana.

 

Rekry! Järjestökoordinaattori ja alueellinen nuorisokoordinaattori

Etsimme kahta osa-aikaista työntekijää määräaikaisiin työsuhteisiin
Hakuaika 7.2.2021 mennessä

Kiinnostaako sinua eturivin paikka yhdessä Suomen toimeliaimmista poliittisista nuorisojärjestöistä? Innostutko nuorten vaikuttamismahdollisuuksien tukemisesta tai haluatko tehdä työtä, joka edistää tasa-arvoista, kestävää ja solidaarista tulevaisuutta? Tule mukaan duunariksi Etelä-Suomen piirin yhteisöön!

Astalo etsii uutta päätoimittajaa!

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry etsi päätoimittajaa toteuttamaan järjestölehti Astalon kuntavaalien teemanumeroa ja jatkamaan myös tulevien numeroiden päätoimittajana. Tehtävä on palkallinen.

Nuoria ulkona viittaamassa

Toivotamme jäsenemme tervetulleiksi kevään tuleviin koulutuksiin ja sähköisiin jäseniltoihin. Etelä-Suomen vasemmistonuorten toiminta on siirtynyt verkkoon koronakriisin myötä. Tältä sivulta löydät ajankohtaisen tiedon kevään 2020 tulevasta toiminnasta.

 

Koulutukset

Etelä-Suomen piiri järjestää loppukevään aikana viikoittain koulutuksia jäsentensä toivomista aiheista. Koulutukset järjestetään etäyhteydellä keskiviikkoisin kello 17:00-20:15. Koulutukset ovat avoimia kaikille piirin jäsenille sekä muille vasemmistonuorille.

Puheenjohtaja Milla Knuuti hymyilee piiritoimiston edessä.

Etelä-Suomen Vasemmistonuorten (ESVN) puheenjohtaja Milla Knuutin mukaan Vasemmistonuorissa toimimisessa parasta on solidaarisuus sekä hyväksyvä ja kunnioittava ilmapiiri. Mitä muuta Knuuti pohtii järjestötoiminnasta ja vaikuttamisesta? Klikkaa juttu auki ja ota selvää!

Teksti on julkaistu alun perin Etelä-Suomen Vasemmistonuorten jäsenlehti Astalossa 1/2019.

Myös Hyvinkään seudun Vasemmistonuoret ovat osa kansainvälistä ilmastolakkoliikettä, jonka ruotsalainen koululainen Greta Thunberg aloitti osoittamalla mieltä Tukholmassa Ruotsin valtiopäivätalon edustalla elokuussa 2018. Tuosta elokuusta lähtien yhä useampi lapsi ja nuori ympäri maailmaa on ollut ilmastolakossa joka perjantai. Ilmastolakkoliikkeen tavoitteena on saada päättäjät tekemään oikeita ilmastotekoja, ei vain puhumaan kauniita sanoja.

Erika Nieminen kirjoitti Astaloon siitä, miltä ilmastolakkoilu näytti Hyvinkäällä 15.3.2019. Mielenosoitus oli todennäköisesti yksi suurimmista, joita Hyvinkäällä on järjestetty koko 2000-luvulla.

Sivut