Takaa kuvattu vaaleatukkainen, valkopaitainen henkilö, joka pitelee sateenkaarilippua, jossa Vasemmistonuorten logo

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry – tuttujen kesken ESVN – on 1987 alkunsa saanut reilun poliittinen nuorisojärjestö. ESVN on yksi Vasemmistonuoret ry:n yhdeksästä piirijärjestöstä ja kattaa Helsingin sekä Uudenmaan. Ruohonjuuritason toimijoina piiriin kuuluu lisäksi kolme paikallisosastoa: Helsingin, Vantaan ja Espoon Vasemmistonuoret. ESVN:n väkeen voit törmätä festareilla, Asunnottomien yössä, mielenosoituksissa, puistobileissä, messuilla, kadunvaltauksissa, keikoilla, futiskentillä – kaduilla ja kabineteissa.

ESVN:n aktiivit ovat kirjava kokoelma alle kolmekymppisiä vasemmistolaisia: amiksia ja akateemisia, duunareita ja työttömiä, sivareita ja stevareita, kotivanhempia ja uraohjuksia. Yhdistävä linkki on vasemmistolainen maailmankatsomus sekä halu tekoihin puheen sijaan. Pääsyvaatimuksia ja ennakkoasetelmia ei tunneta: vaatimuksena ei ole rautainen tietämys puoluepoliittista peleistä tai halu tanssia palavilla barrikadeilla: piirin toiminnasta löytää jokainen itselleen sen sopivimman vaihtoehdon ja toiminta on sitä, millaiseksi aktiivit sen tekevät – omat arvot ja intressit ovat kaiken lähtökohtana.

Vastarinta on luvallista – jopa suotavaa.

Facebook | Instagram | Twitter
Katso piirin ja osastojen yhteystiedot täältä!


 

Vappu Helsingissä ja Uudellamaalla

Alla on listattuna vapputapahtumia Helsingissä ja Uudellamaalla.

 

Helsingin työväen vappu ja vappumarssi 1.5.

Helsingin työväen vappumarssi ja torijuhla järjestetään perinteen mukaisesti 1.5.2023. Vappukulkue järjestäytyy Hakaniemessä klo 11 ja suuntaa kohti Kansalaistoria.

Klo 10.30 Yhteislähtö kokoontuu Vasemmistonuorten toimistolla (Lintulahdenkatu 10), josta mukaan saa järjestön lippuja

klo 11.00 Vappukulkue järjestäytyy Hakaniemessä, Hyvinkäänkylän Puhallinorkesterin tahdissa

Hei porvari! Käsi pois mun taskusta!

Vaalien alla talouskeskustelu on kiihtynyt ja vaatimukset muun muassa sosiaaliturvan leikkaamisesta ovat lähteneet laukalle puheenjohtajatenteissä, valtiovarainministeriön leikkauslistoissa ja isojen mediatalojen pääkirjoituksissa. Tämä luo kuvaa siitä että talous saadaan mystisesti paremmaksi leikkaamalla jatkuvasti pienituloisilta ja duunareilta, eikä lainkaan korottamalla kaikista rikkaimpien verotusta.

Stevarit kuriin! Loppu vartijaväkivallalle!

Viime viikkoina on uutisoitu paljon järjestyksenvalvojien ja vartijoiden tekemästä julmasta väkivallasta juna-asemilla, kauppakeskuksissa ja metrossa. Uutisointi on keskittynyt lähinnä Avarn Securityyn, jonka työntekijöitä epäillään yli 20 tapauksesta toukokuun ja joulukuun väliseltä ajalta vuonna 2022. Ongelmat eivät kuitenkaan kosketa vain yhtä yritystä vaan koko toimialaa.

Kallis joukkoliikenne on luokkavihaa, bussin kuva

Viime viikolla HSL:n hallitus päätti, Vasemmiston edustajaa lukuunottamatta, korottaa HSL:n kerta- ja kuukausilippujen hintoja keskimäärin kahdeksan prosenttia. Lisäksi tarkastusmaksu liputta matkustamisesta ollaan korottamassa 80 eurosta 100 euroon. Etelä-Suomen Vasemmistonuoret näkee tämän silkkana luokkavihana ja koko pääkaupunkiseutua eriarvoistavana tekona.

Siru Uusi-Seppälän kuva

Hei!

Olen Siru, Etelä-Suomen Vasemmistonuorten uusi järjestökoordinaattori. Jatkan työssä
vappuaattoon asti puolipäiväisenä työntekijänä. Työni ESVN:ssä on aktivoida ja tukea
järjestön toimintaa Helsingin ulkopuolisella Uudellamaalla. Tähän tavoitteeseen pyrin
tukemalla ja auttamalla aktiiveja, järjestämällä tapahtumia ja osallistumalla jäsenhankinnan
toteuttamiseen. Lisäksi osallistun tulevissa eduskuntavaaleissa ehdolla olevien
Vasemmistonuorten jäsenten vaalikampanjoinnin tukemiseen.

Lähde ehdolle piirihallitukseen! Ylimääräinen vuosikokous järjestetään 20.10. klo 18

Etsimme jäseniä piirijärjestön luottamustehtäviin!

Haluatko kokemusta vapaaehtoisjohtamisesta, järjestötoiminnasta, viestinnästä tai vaikka isojen tapahtumien organisoinnista? Etelä-Suomen Vasemmistonuoret tarjoaa näihin erinomaiset mahdollisuudet Vasemmistonuorten suurimpana piirinä.

Rekry: Järjestökoordinaattori, hakuaikaa jatkettu 7.9. asti

Kiinnostaako sinua eturivin paikka yhdessä Suomen toimeliaimmista poliittisista nuorisojärjestöistä? Innostutko nuorten vaikuttamismahdollisuuksien tukemisesta tai haluatko tehdä työtä, joka edistää tasa-arvoista, kestävää ja solidaarista tulevaisuutta? Tule mukaan duunariksi Etelä-Suomen piirin yhteisöön!

Rekry: Järjestökoordinaattori ja Astalon päätoimittaja

Etsimme päätoimittajaa toimittamaan Astalon vuoden 2022 numeron ja jatkamaan mahdollisesti myös tulevien numeroiden päätoimittajana.

Etelä-Suomen Vasemmistonuorten järjestölehti Astalo on perinteisesti kaksi kertaa vuodessa ilmestynyt 20-sivuinen julkaisu, jossa julkaistaan jäsenistön kirjoituksia vaihtuvista aihepiireistä. Lehti on pyrkinyt tuomaan esiin uusia avauksia, olemaan luotettava tiedotuskanava piirille ja raikas vasemmistolainen media. Lehden aikaisempia numeroita pääset tarkastelemaan Issuu-palvelussa

Vappu Helsingissä ja Uudellamaalla

Perinteiset vapputapahtumat tekevät paluun parin vuoden koronatauon jälkeen! Alla on listattuna vapputapahtumia Helsingissä ja Uudellamaalla.

 

Helsingin Vasemmiston vappujuhla

Helsingin Vasemmisto järjestää vappuaattona (30.4.) Vappujuhlan Malmin Työväentalolla (Takaniitynkuja 9) klo 17.30. alkaen. Esiintymässä mm. Työväentanssit -bändi ja Vasemmistonuorten laulukvartetti. Lisää tapahtumasta 

 

Helsingin työväen vappu

Kaksi hoitajaa

Helsingin Vasemmistonuoret tukee sosiaali- ja terveysalan työtaistelutoimia ja lakkoja, sekä vetoaa päättäjiin potilasturvallisuuslain kuoppaamiseksi. Potilasturvallisuuslakia, jonka voi myös pakkotyölaiksi tässä yhteydessä käsittää, ei tule edistää nyt tai tulevaisuudessa. Oikeus työtaistelutoimiin, kuten lakkoon, on perustuslain jokaiselle takaama oikeus, jota pitää kunnioittaa.

Sivut