oskarijokinen

Olen 27-vuotias tamperelainen vasemmistoaktiivi. Vasemmistonuorissa olen toiminut omassa piirissäni ja paikallisosastossani nyt kaksi vuotta aktiivina, hallituslaisena ja viimeisimpänä Hämeen piirin työntekijänä. Vasemmistolaisuudessa minulle tärkeää on sosialistinen maailmankuva, kansainvälinen solidaarisuus ja feministinen politiikka.

Vasemmistonuorten tulisi toimia edistyksellisen ja uusia avauksia kehittävän vasemmiston keihäänkärkenä Suomessa. Maailmaa uhkaa tällä hetkellä useita globaaleja kriisejä, joista uhkaavin on ilmastonmuutos. Myös äärioikeiston ja autoritäärisyyden nousu sekä globaali eriarvioistuminen ovat tekijöitä, jotka uhkaavat tasapainoista maailmaa. Kaikki nämä kriisit rakentavat maailmaa, jossa hyvinvointi jakaantuu globaalisti ja paikallisesti, tai jossa koko ihmiskunnan olemassaolo on jopa uhattuna. Vasemmistonuorten tulee vaikuttaa suomalaiseen politiikkaan siten, että näihin kriiseihin voidaan vastata. Myöskään suomalainen yhteiskunta ei ole lähelläkään valmista. Suomalaisen yhteiskunnan ongelmiin, oli kyse sitten riittämättömistä ilmastotoimista, varallisuuden vinoutuneesta jakautumisesta tai ihmisoikeuksien polkemisesta, Vasemmistonuorilla on kaikista merkittävin mahdollisuus vaikuttaa.

Vasemmistonuorista minulla on merkittävää kokemusta paikallistasolla toimimisesta. Tunnen hyvin paikallistoiminnan reunaehdot ja kohdat, joissa yhteistyötä keskusjärjestön kanssa voitaisiin parantaa. Minulla on järjestökokemusta myös Vasemmistonuorten ulkopuolelta, joten osaan toimia järjestöbyrokratian kanssa. Vasemmistonuorten hallituksessa minun olisi mahdollista tuoda esiin tähän asti oppimaani sekä ennen kaikkea oppia lisää yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja yhteiskuntaamme riivaavista ongelmista.

Somessa operoin pitkälti omalla nimellä ainakin Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Ensimmäisessä kekkuloin, kahdessa jälkimmäisessä olen joskus vakavissani.

Facebook: https://www.facebook.com/oskari.jokinen.58

Twitter: https://twitter.com/oskarialha

Instagram: https://www.instagram.com/jokisenosku/