kuva Noora Tapiosta

Useita huikeita Hämeen Vasemmistonuorten jäseniä hakee syksyn liittarissa Vasemmistonuorten vastuullisille paikoille. Yksi heistä on puheenjohtajaehdokas Noora Tapio.

--------------

Olen 23-vuotias tamperelainen yhteiskuntatutkimuksen opiskelija, kaupunginvaltuutettu, aktivisti, sosialisti ja feministi. Haluan olla rakentamassa Vasemmistonuorista entistä vahvemmin tinkimättömän sosialistista järjestöä, jonka politiikan raamit muodostuvat luonnon kantokyvystä ja joka on feministinen niin sisältä kuin ulkoa. Vasemmistonuorten on kyettävä kertomaan visio siitä, millainen on hiilipihi yhteiskunta, joka perustuu kaikkien ihmisten tasa-arvolle ja hyvinvoinnille. Sen edellytyksenä on paitsi poliittinen asiantuntemus, myös toimiva järjestö.

Tällä hetkellä olen Vasemmistonuorten keskushallituksen ja työ-, talous- ja elinkeinopoliittisen jaoston jäsen. Aiemmin olen toiminut muun muassa Tampereen ja Hämeen Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Pian viiden vuoden järjestöuran aikana olenkin saanut olla monessa mukana, mikä on antanut huikeita kokemuksia, paljon oppia ja rutkasti näkemystä siitä, mikä toimii mainiosti, missä on vielä petrattavaa, millainen puheenjohtajan rooli todellisuudessa on ja mitä kompastuskiviä onnistuneen hallitustyöskentelyn esteenä voi olla.

Kokeneisuuteni tuo mukanaan vahvaa poliittista asiantuntemusta, kykyä esiintyä ja taitoa toimia median parissa. Osaan ottaa kantaa niin pitkän aikavälin visioihin kuin päivänpolitiikkaankin, enkä jää hiljaiseksi, oli kyse sitten verotuksen uudistustarpeista, translakiin sisältyvistä ihmisoikeusrikkomuksista, joukkoliikenteen lisäämisestä, varhaiskasvatuksen laadusta, kohtuuhintaisesta asumisesta tai vaikka ammatillisen koulutuksen haasteista. Uskonkin, että Vasemmistonuoret hyötyisi näistä taidoistani ja siksi olen ehdolla järjestön puheenjohtajaksi. Mikäli en tule valituksi jäsenäänestyksessä, olen käytettävissä myös varapuheenjohtajan tehtävään.

Somet:

www.facebook.com/NooraTapio0

www.twitter.com/noora_tapio

www.instagram.com/noora_tapio

Telegram: noora_tapio