christianinkuva

Useita huikeita Hämeen Vasemmistonuorten jäseniä hakee syksyn liittarissa Vasemmistonuorten vastuullisille paikoille. Yksi heistä on varapuheenjohtajaehdokas Christian Karau.

--------------------------

Olen 22-vuotias siivooja Tampereelta, joka on toiminut edelliset pari vuotta Vasemmistonuorten hallituksessa ja viime kesäkuusta lähtien Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallituksessa. Haen Vasemmistonuorten varapuheenjohtajaksi, sillä haluan, että Vasemmistonuoret nostavat jatkossa selkeämmin nuorten perheellisten asioita, asuntopoliittisia teemoja sekä ay- ja työelämäasioita. En missään nimessä väitä, etteikö näitä olisi jo tuotu hyvin esille, esimerkiksi asuntopoliittinen kampanja männävuosilta ja Tammitapaaminen, jossa käsitellään ay- ja työelämäpolitiikkaa, ovat olleet mainioita esimerkkejä näiden kysymysten nostamisesta esille.

Antifasismi, feminismi ja sosialismi ovat läsnä kaikessa poliittisessa toiminnassani. Nämä ovat aatteita, jotka ovat mielestäni hyvin tulleet jo esille Vasemmistonuorten toiminnassa ja ne tulisikin jatkossa olla kaikessa toiminnassamme läsnä. Erittäin tärkeänä pidän feminististä kampanjaa viime liittokokouskaudella joka onnistui uudistamaan ja parantamaan sisäisiä käytäntöjämme inklusiivisemmiksi.

Olen toiminut edellisessä osastossani ja piirissäni moninaisissa tehtävissä. Puheenjohdin yhden kauden Kuopion Vasemmistonuoria ja olin Itä-Suomen Vasemmistonuorten hallituksessa. Kuopiossa olimme mukana järjestämässä rasismin vastaista seminaaria yhdessä Vihreiden Nuorten ja Demarinuorten kanssa, joka oli yleisömenestys. Kyseinen tapahtuma oli suurimpia saavutuksiamme ollessani paikallistoiminnassa mukana. Ikävä kyllä olen joutunut jättäytymään aikataulullisista syistä paikallistoiminnassa takajoukkoihin, mutta olen pyrkinyt parhaani mukaan osallistumaan paikallisiin tapahtumiin.

Vasemmistonuorten sisäiseen kulttuuriin haluaisin omalla toiminnallani kasvattaa eheämpää luottamuksen ilmapiiriä. Olemme moninainen joukko moninaisilla poliittisilla painotuksilla, jotka pitää nähdä toisiaan täydentäviä eikä asettaa niitä arvojärjestykseen. Tärkeää on myös muistaa, että olemme 75 vuotta vanhan järjestömme tämän päiväistä etujoukkoa, ja mahdollistaa järjestömme olemassaolo seuraavaksi 75 vuodeksi tekemällä toimintaamme entistä inklusiivisemmaksi. Lisäksi meidän täytyy voida tarjota uusille ja potentiaalisille jäsenille lämminhenkinen foorumi poliittiseen toimintaan.

Somekanavinani käytän pääsääntöisesti Facebookia, Twitteriä ja Instagramia. Kaikista näistä minut voi löytää omalla nimelläni.