Hämeen Vasemmistonuoret toimii Hämeen, Pirkanmaan ja Vaasan vaalipiirien alueella. Yhdistyksen ensisijainen tarkoitus on tukea kaikkia sen alueella toimivia paikallisia osastoja ja toimintaryhmiä. Paikallinen toiminta käynnistyy aina paikallisen jäsenen aloitteesta. Aktiivista toimintaa on tällä hetkellä Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Tampereella. Vaasassa toimii myös toimintaryhmä.

Koska piiri on suuri, eikä paikallista toimintaa ole kaikkialla, järjestämme säännöllisesti kaikille jäsenillemme avoimia tapaamisia. Nykyään vuosittaisia tapaamisia on kolme: syksyllä vuosikokous sekä syysleiri ja vuoden päätteeksi pikkujoulut. Silloin tällöin järjestämme myös koko piirin laajuisia retkiä.

Ajankohtaista tietoa toiminnasta saat Facebook-sivultamme sekä sähköpostilistalta. Sähköpostilistalle voit liittyä lähettämällä sähköpostitse pyynnön toiminnanjohtajalle hame[at]vasemmistonuoret.fi. Jos tahdot tietoa piirin ja paikallisten ryhmien toiminnasta tai oman paikallistoiminnan käynnistämisestä, ota rohkeasti yhteyttä!

Facebook-sivu | Facebook-ryhmä | Instagram
Katso piirin ja osastojen yhteystiedot täältä!


 

Hämeen Vasemmistonuorten logo

Rekryä päätetty jatkaa 4.4. asti!

Etsimme toiminnanjohtajaa vakituiseen ja osa-aikaiseen työsuhteeseen Tampereelle

Hämeen Vasemmistonuoret ry

Nuorisojärjestössämme pääset mukaan tuomaan vasemmistolaiset nuoret kaduilla ja kabineteissa yhteen muuttamaan suomalaista yhteiskuntaa ja koko maailmaa ekologiseksi, sosialistiseksi, feministiseksi ja demokraattiseksi.

Taustalla Kurdistanin lippu, jonka päällä teksti "Solidaarisuutta kurdeille". Alalaidassa nuorisojärjestöjen logoja.

Tamperelaiset nuorisojärjestöt seisovat kurdien takana ja vastustavat Erdoganin kurdeja sortavaa politiikkaa.

Kurdistanin työväenpuolue on edelleen perusteettomasti Euroopan Unionin terroristijärjestöjen listalla. EU:n tuomioistuin päätti vuonna 2008, että työväenpuolue luokitellaan terroristijärjestöksi ilman asianmukaista menettelyä.

Taustalla sateenkaarilippuja, etualalla teksti idahot-päivästä ja teksti "Yhdenvertaisuutta ja solidaarisuutta!"

Huolimatta siitä, että nykyisen hallituspohjan voisi kuvitella olevan ihmisoikeusnäkökulmasta paras mahdollinen, vuosi sitten Antti Rinteen hallitusta muodostettaessa päätettiin jättää alle 18-vuotiaiden täydet ihmisoikeudet kirjaamatta translain uudistukseen. Tätä epäkohtaa ei valitettavasti ole korjattu Sanna Marinin hallitusta muodostettaessa, vaikka hallituksen suurimpien puolueiden johdossa tapahtuneet henkilövaihdokset olisivat voineet mahdollistaa päivityksiä ohjelmaan.

kannarikuva

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 25.11., että raitiotien rakentamista jatketaan Koskipuistosta Hatanpään valtatielle jo hankkeen ensimmäisessä vaiheessa. Tampereen Vasemmistonuoret kannattaa lämpimästi päätöstä. Ratikkatyömaan auetessa uuteen suuntaan kehotamme kuitenkin kiinnittämään entistä enemmän huomiota esteettömyyteen, jotta tähän mennessä sattuneet virheet voitaisiin jatkossa välttää.

hämeenvanunlogot

Vasemmistonuorten keskusjärjestö on saanut jo jonnin aikaa nauttia uudesta logostaan ja nyt on Hämeen Vasemmistonuorten aika seurata perässä! Uuden vuosikymmenen kynnyksellä logomme synkkä hahmo on astunut esiin varjoista jatkamaan työtä sosialismin, feminismin, rasismin vastaisuuden ja ilmastotietoisen yhteiskunnan eteen. Olisitko arvannut, että varjoista astuu tällainen toveri?

Logon Hämeen Vasemmistonuorille on suunnitellut Eetu Haverinen.

Tänään 10.10. vietetään vuosittaista kansainvälistä mielenterveyspäivää. Tänä teemapäivänä, kuten vuoden kaikkina muinakin päivinä, Hämeen Vasemmistonuoret korostaa tarvetta vähentää mielenterveysongelmiin liittyvää häpeää ja leimaavuutta. Järjestö haluaa myös kiinnittää huomiota mielenterveyspalveluiden kehittämiseen ja riittäviin resursseihin sekä siihen, kuinka mielenterveysongelmat ovat yhteydessä ympäröivään yhteiskuntaan.

Taustalla eduskuntatalo, etualalla teksti "Tampereen Vasemmistonuoret vaativat ryhtiä Tampereen kaupungin ilmastopolitiikkaan!"

Perjantaina 20.9. miljoonat nuoret ja muut huolestuneet marssivat ympäri maailman nopeampien ja tehokkaampien ilmastotoimien puolesta. Samaan aikaan Suomessa Elokapina-liike julisti alkaneeksi Hätähuutoviikon osana Extinction Rebellionin kansainvälistä syksyn kansannousua. Viikko huipentui 27.9. kansainväliseen Earth Strike -ilmastolakkoon ja sitä tukeviin mielenosoituksiin, jollainen järjestettiin myös Tampereella. Vasemmistonuoret tukee työtaisteluita, kansalaistottelemattomuutta ja muuta suoraa toimintaa maailman parantamiseksi

oskaripäätalo

Haen Vasemmistonuorten hallitukseen, sillä koen, että tulevaisuuspohjaisen nuorisojärjestön päätöksenteon ytimessä tulee olla myös meitä nuorimpia vasemmistonuoria, 13-18-vuotiaita. Uskon, että olen sopiva henkilö edustamaan näkemyksiämme. Vasemmistonuorissa olen ollut mukana noin puolitoista vuotta toimien Lahden Vasemmistonuorten hallituksessa.

oskarijokinen

Olen 27-vuotias tamperelainen vasemmistoaktiivi. Vasemmistonuorissa olen toiminut omassa piirissäni ja paikallisosastossani nyt kaksi vuotta aktiivina, hallituslaisena ja viimeisimpänä Hämeen piirin työntekijänä. Vasemmistolaisuudessa minulle tärkeää on sosialistinen maailmankuva, kansainvälinen solidaarisuus ja feministinen politiikka.

Sivut