Keski-Suomen Vasemmistonuoret ry (KSVN) on itsenäinen punavihreä poliittinen nuorisojärjestö. Toimimme demokratian, oikeudenmukaisuuden, solidaarisuuden ja tasa-arvon puolesta niin kaduilla, kabineteissa kuin netissäkin.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret on yksi Vasemmistonuoret ry:n yhdeksästä piirijärjestöstä. Toiminta-alueemme on koko Keski-Suomen vaalipiiri, mutta piirijärjestön toiminnan pääpaino on Jyväskylän alueella. Lisäksi aktiivisia paikallisosastoja löytyy Suolahdesta ja Äänekoskelta.

KSVN tekee työtä paremman maailman puolesta niin ruohonjuuritason kansalaistoiminnan kautta kuin osallistumalla esimerkiksi kunnallispolitiikkaankin. Aktiivejamme voi löytää vaikkapa mielenosoituksista, erilaisista tempauksista, järjestön esittelypöydän takaa messuilta ja muista tapahtumista, ammattiyhdistyksistä, vaalimainoksia jakamasta, kadunvaltauksista, leireiltä, retkiltä ja peli-illoista.

Pidämme kokouksia piiritoimistollamme, kirjoitamme teräviä kannanottoja, toimitamme Kapinamonologi-lehteämme ja teemme paljon muuta. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Ajankohtaista tietoa tapahtumistamme ja toiminnastamme saat tältä sivustolta, liittymällä sähköpostilistallemme (http://groups.google.com/group/ksvn-lista), tykkäämällä meistä Facebookissa ja seuraamalla Instagramissa.
Katso piirin ja osastojen yhteystiedot täältä!


 

KSVN:n logo

Keski-Suomen Vasemmistonuoret ry hakee piirisihteeriä osa-aikaiseen työsuhteeseen. Työsuhteen alkamispäivä on 1.1.2022 ja työsopimus solmitaan toistaiseksi voimassa olevaksi. Tehtävässä noudatetaan kolmen kuukauden koeaikaa. Työhön perehdyttäminen tapahtuu erikseen sovittavana ajankohtana, joko joulukuun lopussa tai tammikuussa. Työaika on 10 tuntia viikossa ja työn pääasiallinen suorittamispaikka on Jyväskylä. Työhön kuuluu jonkin verran matkustamista. Palkka on 473 euroa kuukaudessa.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret hakee piirisihteeriä

Keski-Suomen Vasemmistonuoret ry hakee piirisihteeriä. Työsuhteen alkamispäivä on 1.8.2020 ja työsopimus solmitaan toistaiseksi voimassa olevaksi. Tehtävässä noudatetaan kolmen kuukauden koeaikaa. Työhön perehdyttäminen tapahtuu erikseen sovittavana ajankohtana, joko kesäkuussa tai heinäkuussa. Työaika on 10 tuntia viikossa ja työn pääasiallinen suorittamispaikka on Jyväskylä. Työhön kuuluu jonkin verran matkustamista. Palkka on 473 euroa kuukaudessa. Viimeinen hakupäivä on 31.5.2020.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii, että päättäjät ottavat ilmastopaneeli IPCC:n viestin ilmastotoimien kiireellisyydestä vakavasti niin kunnallisella, maakunnallisella, kuin valtakunnallisellakin tasolla ja että tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdytään välittömästi. Ilmastopolitiikkaa ei pidä käsitellä vain yhtenä politiikan osa-alueena vaan ympäristön kantokyvyn kunnioittamisen ja hiilineutraaliuden tavoittelun pitää luoda rajat kaikelle toiminnalle.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vahvistivat piirihallituksen kokouksessa 25.9.2018 turvallisemman tilan säännöt. Sääntöjä noudatetaan Keski-Suomen Vasemmistonuorten tapahtumissa.

Turvallisemman tilan säännöt

Arvon keskeisen Suomen vanupallerot!

KSVN:n vuosikokous järjestetään perinteiseen tapaan maaliskuussa, tällä kertaa lauantaina 4.3. Vuosikokouksessa valitaan piirille uusi hallitus ja puheenjohtaja sekä muut sääntömääräiset asiat. Olit sitten kiinnostunut luottamustehtävästä tai muuten vain halukas osallistumaan jäsendemokratiaan, ilmesty vapaa-ajantila Lillukkaan Kortepohjassa, Jyväskylässä ko. päivänä kello 18.

Hetken jo näytti siltä, että järki voittaa Jyväskylässä, kun sivistyslautakunta torjui suurimman osan varhaiskasvatuksen leikkauksista. Nyt ollaan kuitenkin menossa ojasta allikkoon, kun suunnitteilla on mittavia leikkauksia lukio- ja ammatilliseen koulutukseen.

Haluatko aktivoitua KSVN:ssä? Me tarvitsemme tyyppejä:

-feissaamaan (Liberoiden jakaminen Kävelykadulla vapaavalintaisena ajankohtana

-jakelemaan Liberoita, voit viedä vaikka omalle koululle tai lähikahvilaan

-kirjoittamaan, piirtämään tai valo- tai videokuvaamaan matskua KSVN:n uuteen blogiin (kaikki pilakuvasta ja kasvisruokaohjeista akateemiseen esseeseen kelpaa!)

-edustamaan piiriä erilaisissa tapahtumissa, esim. festareilla nyt kesällä

-muuta, mitä? Mitä vain haluat!

Maailmassa on paraikaa menossa suurin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Lähi-Itä on edelleen arabikevään seurausten kourissa, Syyrian alueen ollessa käytännössä romahtanut. Yhteensä YK:n arvion mukaan maailmassa on noin 60 miljoonaa pakolaista. Näin suurten ihmismäärien ollessa kyseessä Suomi ei voi välttää ottamasta vastuuta pakoon lähteneiden huolenpidosta.