"Piänte kiusaamine loppus nyt!"

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret (V-S Vanu) on Vasemmistonuoret ry:n piirijärjestö. Järjestämme punavihreää, vasemmistolaista nuorisotoimintaa laidasta laitaan.

Facebook | Instagram
Katso piirin ja osastojen yhteystiedot täältä!


 

Telakka-alueen portti, Meyer Turku -yrityksen kyltti ja taustalla laiva.

/på svenska nedan/

Meyerin telakalla Turussa on havaittu vakavia ongelmia työntekijöiden kohtelussa: maksamattomia ylityökorvauksia, puutteellisia suojavarusteita, sekä laittomia työehtosopimuksia. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on havainnut puutteita kymmenessä tarkastetussa alihankkijayrityksessä.

Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten logo

V-S Vasemmistonuorten jäsen Milja Kovalainen valmisteli upean puheen Turun ilmastolakkotapahtumaa varten, mutta ei tapahtuman peruutuksesta johtuen sitä päässytkään pitämään. Tämä teksti kuitenkin ansaitsee tulla kuulluksi ja luetuksi, joten julkaisemme sen nyt täällä!
 

--

Kuvassa JHL:n perustelut lakolle

Turun Vasemmistonuoret tuomitsee Arkean harjoittaman työehtoshoppailun ja tukee JHL:n ja Jytyn työtaistelutoimia heikennyksiä vastaan. Turun kaupungin 98-prosenttisesti omistama Arkea tuottaa mm. ruoka-, siivous- ja kiinteistönhoitopalveluja. JHL:n laskelmien mukaan työehtosopimuksen vaihto laskisi noin tuhannen työntekijän palkkoja jopa 200–300 euroa kuukaudessa, leikkaisi lomapäiviä ja kutistaisi eläkkeitä.

Idag är det Svenska dagen så vi tänkte ta det här tillfället i akt och skriva ett blogginlägg på svenska, och uppmärksamma vår egen liksom Vänsterungas svenskspråkiga verksamhet i överlag. I Egentliga Finland har vi visserligen inte på en längre tid varit särskilt synliga bland svenskspråkiga kretsar men det betyder inte att det är ett problem som vi inte har tänkt på eller försökt att göra något åt. De senaste två åren har vi deltagit i Åland Pride, delvis för att stödja Priderörelsen där men också för att öka Vänsterungas synlighet i Åland.

Ilmastonmuutoksesta käytävässä keskustelussa maaseudun asukkaat leimataan välillä syntipukeiksi: täällä vain ajellaan saastuttavilla autoilla. On toki totta, että autoilua tulee vähentää hiilidioksidipäästöjen leikkaamiseksi, mutta pelkän yksityisautoilun moittimisen sijaan pitäisi miettiä, millä keinoin yhä useampi ihminen voisi valita ympäristöystävällisemmän kulkupelin. 

Arvokas ja ihmisarvoinen ikääntyminen kuuluvat jokaiselle. Nykyiset ikäihmiset ovat olleet rakentamassa suomalaista hyvinvointia, ja on häpeällistä, etteivät he kaikki saa laadukasta hoitoa ja hoivaa.

Riittämättömät resurssit koti- ja laitoshoidossa vaarantavat ihmisten terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Tilanteesta kärsivät myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, joiden on vaikea työskennellä kiireessä ja työvoimapulassa ammattitaitonsa mukaisesti.

Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten vuosikokouksessa 28.10. valittiin yhdistykselle uusi mahtava hallitus, joka jatkaa yhdistyksen toiminnan järjestämistä aktiivisesti vuoden 2019 loppuun asti. Seuraavan hallituskauden aikana on edessä paljon mielenkiintoista toimintaa, sillä vuoden 2019 aikana on eduskuntavaalit, europarlamenttivaalit, sekä mahdollisesti myös maakuntavaalit.

Uusi hallitus:

Puheenjohtaja
Joel Törrönen

Varapuheenjohtaja
Saara Nieminen

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret vetoaa Yleisradioon, jotta Suomi vetäytyisi Israelissa ensi keväänä järjestettävästä Eurovision laulukilpailusta. Vasemmistonuoret esittää, ettei Ylen tulisi lähettää valitsemaansa kutsuvierasartistia Tel Aviviin.

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret vaatii, että työehtosopimuksista on saatava selkokieliset versiot. Selkokielinen TES on tarjottava luettavaksi työsopimuksen solmimisen yhteydessä.

Vasemmistonuoret perustaa uuden osaston Vakka-Suomeen. Ennen uuden osaston
perustamiskokousta Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret järjestää
Uudessakaupungissa perjantaina 19.10​. Tutustu toimintaan -illan, jossa esitellään
Vasemmistonuorten toimintaa.

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret on määritellyt yhdeksi vuoden 2018
pääteemoistaan toiminnan laajentamisen Turusta maakuntaan sekä maakunnan
nuorten äänen esille tuomisen.

Sivut