Teksti "Perussuomalaisten  kylvämä rasismi ei  ole vitsi, vaan  suunnitelmallista  propagandaa" ja V-S Vasemmistonuorten logo.

Turun Perussuomalaisten puheenjohtaja Jyrki Åland aloitti kuntavaalikevään toivomalla koronakuolemia turkulaisen Varissuon lähiön maahanmuuttajataustaisille asukkaille maanantaina 4.1. verkkoon striimatuissa "persuiltamissa". Jälkeenpäin Åland vähätteli ulostuloa "huuleksi" ja vitsailuksi.
Perussuomalaisten sisällä tällaiset sanomiset pistetään säännönmukaisesti huumorin tai alkoholin piikkiin, vaikka todellisuudessa kyse on johdonmukaisesta vihanlietsonnasta maahanmuuttajataustaisia suomalaisia kohtaan. Ålandin kohdalla kyse on jo perinteeksi muodostuneesta rasistisesta ja fasismia myötäilevästä puheesta. Uudenvuodenpuheessaan vuosi sitten hän nimitteli afrikkalaistaustaisia turkulaisia rasistisesti ja haikaili "elintilan" ja suojeluskuntien perään. Tuolloin Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jaakko Lindfors teki puheesta rikosilmoituksen ja vaati avoimessa kirjeessä PS:n puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa tuomitsemaan Ålandin sanomiset - Halla-ahosta ei kuulunut pihahdustakaan.

Turkulainen vasemmistoaktiivi Paco Diop on tehnyt rikosilmoituksen myös tästä tuoreimmasta ulostulosta nimikkeellä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Me Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret toivomme, että poliisi tutkii Ålandin sanomiset perin pohjin.

Tällä kertaa PS:n puoluesihteeri Simo Grönroos tuomitsi Ålandin ulostulon Twitterissä ja väitti, ettei "tämänlaisella ajattelulla ei ole sijaa puolueessa". Väite näyttää olevan silkkaa vaalipuhetta, sillä Grönroos on itse uusfasistisen Suomen Sisun ylpeä jäsen; SS muun muassa määrittelee suomalaisuuden kriteeriksi ihonvärin ja verenperimän. Hänen edustamansa järjestön mielestä Varissuon maahanmuuttajataustaiset asukkaat eivät ole suomalaisia, vaan toisen luokan kansalaisia, joiden perusoikeuksia saa surutta polkea. Muita korkean profiilin sisulaisia on esim. vieraslaji-puheistaan kärähtänyt Juha Mäenpää, jota puolueen eduskuntaryhmä suojeli oikeustoimilta.

Perussuomalaiset ajaa kaksilla rattailla; yhtäältä ajetaan avoimesti jyrkän rasistista agendaa, toisaalta hiukan soimataan kovimpia ulostuloja maltillisten kannattajien toivossa. Soinin aikaisista vähäisistä "harjauksista" on luovuttu lähes kokonaan. Halla-ahon lähipiiri saa öyhöttää menemään ilman estoja, sanktioita käytetään lähinnä niihin edustajiin, jotka kehtaavat kritisoida puolueen johtoa.

Turun Perussuomalaiset ry on jopa oman puolueensa mittapuulla poikkeuksellisen myönteinen rasismille ja fasismille. Osasto on haalinut kuntavaaliehdokkaikseen runsaasti syvän päädyn äärioikeistolaisia; joukossa on mm. Suomen Sisun puheenjohtaja Henri Hautamäki, Suomi Ensin -aktiivi Hannele Al-Hamzawi, fasististisen Awakening-kokouksien vakiokävijä Linus Linsén, sekä lukuisia muita sisulaisia ja lakkautetun PS-Nuoret ry:n entisiä jäseniä.

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret tuomitse Turun Perussuomalaisten rasistisen agendan ja fasismin myötäilyn, sekä puoluejohdon kaksinaismoralistisen lepsuilun tämän ongelman kitkemisessä. Turussa tai koko Suomessa ei ole sijaa demokratiaa, ihmisoikeuksia, tai siirtolaistaustaisten suomalaisten terveyttä ja henkeä uhkaavalle puheelle tai toiminnalle.

Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten hallitus
8.1.2021