Josen leffailta Jokela
To, 15.12.2022 - klo 18:00
Joensuun seudun Vasemmistonuoret

Joensuun seudun Vasemmistonuoret järjestävät leffaillan 15.12. klo 18.00 Soropin kokoushuoneessa (os. Torikatu 30, erillinen sisäänkäynti Torikadun puolelta).

Wanhan Jokelan sulkemisesta tulee kuluneeksi vuodenvaihteessa kymmenen vuotta. Niinpä monelle joensuulaisnuorelle se on vain tyhjä rakennus.

Tommi Raution ohjaama elokuva Oothan vielä kertoo legendaarisen joensuulaisen hotelli- kulttuuriravintola Wanhan Jokelan viimeisistä kolmesta kuukaudesta ja kansalaisaktiivien taistelusta kiinteistön suojelun puolesta. Se kertoo tarinoiden, musiikin ja laulujen kautta paikasta, jonka vertaisia ei Suomessa enää ole.

Toisinaan kaupunkilaisille jatkuvana rakennustyömaana näyttäytyvä Joensuu todisti vuoden 2012 loppupuolella kiihkeän suojelukamppailun Jokelan säilyttämisen puolesta. Sadat ihmiset marssivat kaupungintalolle vaatiakseen päättäjiä suojelemaan kiinteistöä purkusuunnitelmilta. Miksi tämä pieni ja ulkoa ränsistynyt kulttuuriravintola oli ja on edelleen niin tärkeä asia ihmisille?

Paikalla elokuvaillassa on kokemuksiaan Wanhasta Jokelasta jakamassa ainakin yksi vasemmistonuori, joka ehti kyseisessä ravintolassa käymään.

Linkki elokuvan traileriin.