KANNANOTTO
Vapaa julkaistavaksi

Vantaan Vasemmistonuoret muistuttaa mediaa ja kuntapäättäjiä ottamaan vakavammin äänestäjien antaman signaalin punavihreämmän politiikan puolesta.

Kevään kuntavaaleissa saavutettiin merkittävä käänne valta-asemissa, kun valtuustoon muodostui punavihreä enemmistö. Vasemmiston ja vihreiden yhteenlaskettu kannatus kohosi peräti 4,3 prosenttiyksikköä edellisistä kuntavaaleista, ja sosiaalidemokraatitkin saivat säilyttää suurimman puolueen asemansa.

“Haluamme kannustaa demareita ottamaan rohkeasti oikeudenmukaisemman suunnan Vantaalla ja lähentymään punavihreää rintamaa kohti. Suurimman oppositiopuolueen kannatuksen hienoinen lasku Vantaalla viittaa siihen, että äänestäjät toivovat oikeistolaisemman kokoomusyhteistyön sijasta vasemmistolaisempaa linjaa”, toteaa Vantaan Vasemmistonuorten puheenjohtaja Tuomas Suihkonen.

Vantaan Vasemmistonuoret katsoo, että kuntavaalien tulos oli selkeä kannanotto pitkään jatkuneen leikkauspolitiikan lopettamiseksi. Pelonlietsonta maahanmuutolla ja velkatilanteella ei enää tehonnut, vaan vantaalaisilla on nyt tahto panostaa asukkaiden ja ympäristön hyvinvointiin ja hakea vaihtoehtoja nykymenolle.

“Vasemmiston, demareiden ja vihreiden vaaliohjelmissa on runsaasti yhtymäkohtia, joilla Vantaata voitaisiin kehittää sosiaalisesti oikeudenmukaisempaan suuntaan. Nyt tarvitaan enää valtuutettujen rohkeutta ja vastuullisuutta ottaa ohjat käsiinsä ja toteuttaa vaalilupauksensa”, huomauttaa Vantaan Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Jaakko Tanttu.

Vantaan Vasemmistonuoret piti vuosikokouksensa 23.4.2017 Vantaalla, Myyrmäessä. Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tuomas Suihkonen ja varapuheenjohtajaksi Jaakko Tanttu. Lisäksi hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Funda DemiriChau Nguyen ja Laura Minkkinen. Varajäseniksi valittiin Taru Hauta-aho ja Albulena Demiri.

Lisätietoja:

Tuomas Suihkonen
tuomas.suihkonen@hotmail.com
puh. 0509124155

Vantaan Vasemmistonuorten hallitus lähes täydellä kokoonpanolla vuosikokouksen jälkeen. Kuvassa vasemmalta alkaen Laura Minkkinen, Funda Demiri, Tuomas Suihkonen, Chau Nguyen, Jaakko Tanttu ja Albulena Demiri.