TIEDOTE
26.3.2013
Vapaa julkaistavaksi: heti

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret: Varsinais-Suomi sateenkaarimaakunnaksi

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret haluaa Varsinais-Suomesta entistä LBHTIQ-ystävällisemmän maakunnan. Vasemmistonuorten mukaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä ei Varsinais-Suomen alueella huomioda riittävästi. Puutteita on esimerkiksi liikuntapalveluiden tarjonnassa. Esimerkiksi uimahallien pukeutumistiloja kehittäessä on huomioitava sukupuolen moninaisuus.

Kuntien henkilökuntaa on kaikilla sektoreilla koulutettava kohtaamaan vähemmistöihin kuuluvia entistä paremmin. Etenkin vanhustenhuollossa ja mielenterveyspalveluissa on paljon parannettavaa myös sukupuolisen ja seksuaalisen tasa-arvon toteutumisen saralla. ”Hetero-oletus asettaa ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan eikä huomioi palveluntarpeiden moninaisuutta”, huomauttaa Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Sade Kondelin.

Vasemmistonuoret vetoaakin Seta ry:hyn, Amnesty Internationaliin, Ihmisoikeusliittoon, Turun yliopiston ylioppilaskuntaan, Suomen ylioppilaskuntien liittoon, Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liittoon sekä Varsinais-Suomen ja Vasemmistoliiton kansanedustajiin ja kunnallispoliitikkoihin asiaintilan muuttamiseksi. Asenteiden muuten muuttuessa alati LBHTIQ-ystävällisemmäksi tulee myös ja etenkin julkisen sektorin palveluiden seurata tätä ihmisoikeuskehitystä. ”Muutos on käynnistettävä heti. Yksittäisetkin poliitikot voivat esimerkillään vaikuttaa maakunnan ilmapiiriin muun muassa antamalla julkisen tukensa Tahdon2013-kansalaisaloitekampanjalle”, Kondelin linjaa.

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret valitsi perjantaina 15.2. vuosikokouksessaan puheenjohtajakseen Sade Kondelinin ja varapuheenjohtajaksi Veikko Korhosen. Hallituksen jäseniksi valittiin Kaiu Haalivirta Kaarinasta, Lauri Aronen Mynämäeltä, Matias Oksanen ja Laura Savikoski Turusta sekä varajäseniksi Jarmo Maikkola, Saska Heino ja Laura Aalto Turusta.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Sade Kondelin
p. 0505608711
sade.kondelin@gmail.com