TIEDOTE, VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

Turun Vasemmistonuoret järjestää lauantaina 17.6. klo 16 Turun kävelykadulla mielenosoituksen turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten pysäyttämiseksi. Turun Vasemmistonuoret kutsuu mukaan kaikkia turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia vastustavia ihmisiä. Turun Vasemmistonuorten mukaan Maahanmuuttoviraston ei tule pakottaa ihmisiä takaisin maihin, joissa heidän turvallisuutensa ja henkensä on vaarassa.

– Turvapaikanhakijoiden laittomat ja poliittisen painostuksen alla tehdyt pakkopalautukset ovat yksi aikamme suurimmista ihmisoikeusloukkauksista, sanoo Turun Vasemmistonuorten puheenjohtaja Matias Oksanen. Ongelmia ei ratkaista pakottamalla ihmisiä takaisin sodan keskelle, hän jatkaa.

Mielenosoitus kokoontuu Turun kävelykadulle, jossa pidetään puheita ja hiljainen hetki kuolleille pakkopalautetuille turvapaikanhakijoille. Sana on mielenosoituksessa vapaa ja rohkaisemmekin kaikkia hallituksen pakkopalautuksia vastustavia lausumaan rohkeasti mielipiteensä ihmisarvoa kunnioittavan turvapaikkapolitiikan puolesta.

Lisätietoja

Matias Oksanen

Puheenjohtaja, Turun Vasemmistonuoret

0503175407