Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten delegaatio kävi viime viikolla tutustumassa Turun Meyerin laivatelakkaan pääluottamusmies Juha Jormanaisen ja työsuojeluvaltuutettu Ari Rajamäen vieraina. Vierailun yhteydessä tutustuttiin rakenteilla olevan laivan sisuksiin sekä päästiin näkemään pian taivaanrantaan nousevaan jättimäiseen laivanosturiin lähietäisyydeltä.

Tapaamisen tärkeintä antia oli kuitenkin keskustelut luottamushenkilöiden kanssa. Jormanainen esitti syvän huolensa harmaan talouden, epämääräisten työsuhteiden ja kyseenalaisten työehtojen pesiytymisestä telakan alihankkijoiden keskuuteen. Varsinkin ulkomaista työvoimaa hyväksikäyttävät alihankkijat toimivat työsuhdelakien harmaalla alueella tai jopa niitä rikkoen. Rajamäki totesi jopa alle neljän euron tuntipalkkojen, pitkien, 12h työpäivien ja olemattoman työsuhdeturvan olevan myös työsuojelullinen haaste.

Delegaatio totesikin, että on huolestuttavaa jos Suomen orastavan talouskasvun veturi makaa harmaan talouden harteilla.

Vierailun myötä sovittiin tiiviimmistä yhteyksistä myös jatkossa.