Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret vetoaa Yleisradioon, jotta Suomi vetäytyisi Israelissa ensi keväänä järjestettävästä Eurovision laulukilpailusta. Vasemmistonuoret esittää, ettei Ylen tulisi lähettää valitsemaansa kutsuvierasartistia Tel Aviviin.

Israelin ja Palestiinan välinen konflikti on vaatinut uhreja ja luonut turvattomuutta jo vuosikymmenten ajan, eikä Israelin siviileihin kohdistama terrori näytä laantumisen merkkejä.
“Israelin siirtokuntapolitiikka vie yhä enenevässä määrin palestiinalaisten maata Länsirannalta, kun siirtokuntia rakennetaan luvattomasti palestiinalaisten omistamille maille. Siirtokunnat ovat kansainvälisen yhteisön mukaan laittomia ja paikoin myös Israelin lakien vastaisia. Suomi ei saa katsoa hiljaa sivusta ja hyväksyä, kun Israel jättää kokonaisen kansan ilman omaa valtiota,” kertoo Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten piirisihteeri Amro El-khatib, joka osallistuu parhaillaan miehitetyllä Länsirannalla Israeli Committee Against House Demolitions -järjestön rakennusleirille. Vasemmistonuoret vaatii Suomen valtiolta toimia: Suomen tulee lopettaa asekauppa Israelin kanssa.

Järjestö tuomitsee Israelin valtion ahkerasti käyttämän pinkkipesun eli pinkwashingin, jolla pyritään viemään maailman huomio pois palestiinalaisiin kohdistuvista julmuuksista. Pinkkipesulla tarkoitetaan huomion kääntämistä pois arveluttavasta toiminnasta esittämällä toiminta myönteisenä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kannalta.

”Homokulttuurin Mekaksikin kutsutussa Tel Avivissa järjestettävät Euroviisut tarjoavat Israelille loistavan tilaisuuden kiillottaa imagoaan miljoonien katsojien edessä. Tuntuu pahalta, että Yle ja kutsuartisti haluavat tukea läsnäolollaan palestiinalaisiin kohdistuvaa sortoa”, toteaa Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten vastavalittu puheenjohtaja Joel Törrönen. “Israelin politiikka ei ole viisukansan syytä. Kannustamme Yleä ja katsojia keskittymään keväällä rauhan teemaan esimerkiksi tukikonsertin muodossa.”

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret tunnustaa Palestiinan valtion.

Lisätietoja
Joel Törrönen, puheenjohtaja
Puh. 044 2566 402
joel_torronen@hotmail.com