Hyppää sisältöön

Kaikki tuki Jeremy Corbynille

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen ja liittohallituksen jäsen Tuomas Paananen

Huomenna 4.7. Iso-Britanniassa pidetään parlamenttivaalit, joissa valitaan parlamentin alahuone seuraavaksi viideksi vuodeksi. Mielipidemittaukset viittaavat Keir Starmerin johtaman työväenpuolueen saavan vaaleissa suuren voiton  paikoissa mitattuna. 

Vaalit käydään konservatiivipuolueen oltua vallassa yhteensä neljätoista  peräkkäistä vuotta viiden eri pääministerin alla. Tänä aikana konservatiivit ovat tuhonneet Britannian talouden, yhteiskunnan ja maineen armottomalla talouskuripolitiikalla, Brexitillä ja ennennäkemättömällä korruptiolla, sekä välinpitämättömyydellä samalla kun heidän rikkaat tukijansa ovat rikastuneet. Julkisen terveydenhuollon jonot ovat ennätyslukemissa, elinkustannukset ovat nousseet täysin kestämätöntä tahtia ja joissa lilluu kirjaimellisesti ihmisen paskaa. Katsoo konservatiivien aikaa vallassa millä tahansa mittarilla, ovat asiat menneet huonompaan suuntaan normaalille ihmiselle. 

Valitettavasti työväenpuolue ei tarjoa näissä vaaleissa kovinkaan toisenlaista vaihtoehtoa briteille. Keir Starmerin johdolla työväenpuolue on hylännyt sen edistyksellisen, aidosti vasemmistolaisen ja oikeistopolitiikalle vaihtoehtoa tarjonneen linjan, joka puolueella oli Jeremy Corbinin aikana. Työväenpuolue on sitoutunut konservatiivien ajamaan talouskuriin ja sen päätavoitteita ovat talouden kasvattaminen sekä varallisuuden luominen. Lisäksi puolue on Starmerin johdolla tukenut Israelin kansanmurhaa Gazassa. Puolueen nykyinen linja on selvästi keskustaoikeistolainen, eikä tarjoa aitoa vaihtoehtoa Konservatiivien kurjuudelle. 

Noustuaan valtaan Starmer on johdonmukaisesti puhdistanut työväenpuoleen vasemmistosiipeä puolueestaan, mukaan lukien edeltäjänsä. Lokakuussa 2020 Keir Starmer erotti Jeremy Corbinin työväenpuolueen parlamentaarisesta ryhmästä sekä koko työväenpuolueesta – puolueesta, jonka jäsen Corbyn oli ollut 16-vuotiaasta asti. Perusteluna oli, ettei hän ollut hyväksynyt kokonaan työväenpuolueen sisäistä antisemitismiä koskevan raportin sisältöä. Samaa syytöstä käytettiin paljon jo hänen puheenjohtaja-aikanaan siitä huolimatta, että hän selkeäsanaisesti vastustaa antisemitismiä ja pyrki kitkemään sitä aktiivisesti puolueen johdossa. Syytökset johtuivatkin paljolti siitä, että Corbyn on ollut aktiivinen palestiinalaisten tukija jo monen vuosikymmenen ajan. Tätä työtä eivät kaikki hyväksyneet työväenpuolueen sisällä. 

Pian sen jälkeen, kun parlamentti hajotettiin ja istuva pääministeri Rishi Sunak oli julistanut vaalit pidettäviksi, ilmoitti Corbyn olevansa ehdolla itsenäisenä ehdokkaana Islington Northin vaalipiirissä, jota hän on edustanut vuodesta 1983 asti. Corbyn on aito vaihtoehto oikeiston hegemonialle, joka Britanniassa vallitsee. Hän on vakaumuksellinen sosialisti, joka aina puolustaa sorrettuja ja taistelee rauhan puolesta. Iso-Britannia tarvitsee parlamenttiin itsenäisen vasemmistolaisen äänen, joka kykenee kritisoimaan Starmerin hallitusta vasemmalta taistellen palestiinalaisten, työväenluokan ja sorrettujen puolesta niin kaduilla, kuin kabineteissa. Maailmassa tarvitaan kipeästi vaihtoehtoja jatkuvasti kovettuvalle oikeistopolitiikalle ja sen vanavedessä myötäilevälle keskustalle. Siksi osoitamme kaiken tukemme Jeremy Corbynille Iso-Britannian parlamenttivaaleissa.