Hyppää sisältöön

Kuntatyönantajat – nyt ne palkat ylös!

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat ry:n on suostuttava hoitajaliittojen vaatimuksiin palkkaohjelmasta. Muuten suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä romahtaa.

Hoitojonot ovat paisuneet kuukausien mittaisiksi ja alan veto- ja pitovoima heikkenee päivä päivältä. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat monilla alueilla laittomassa tilassa, eikä niillä pystytä takaamaan ihmisten perusoikeuksia.

“Työnantajajärjestön kokoomuslainen puheenjohtaja Markku Jalonen nostaa 15 600 euron kuukausipalkkaa, jonka voimin hän työntää hoitajia yhä syvemmälle palkkakuoppaan ja siten pois alalta. Potilasturvallisuus vaarantuu jatkuvasti työnantajien ahneuden vuoksi”, jyrähtää Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen.

Neuvottelut palkankorotuksista junnaavat paikallaan ja eduskunta säätää lakko-oikeutta rajoittavaa lakia. Ammattiliittoja syyllistetään ihmisten henkien vaarantamisesta samalla kun työnantajapuoli on päässyt tilanteesta kuin koira veräjästä. Laki heikentää työntekijöiden neuvotteluasemaa ja avaa vaarallisia ovia lakkojen laajempaan rajoittamiseen.

Jos nyt jo katastrofaaliseksi kärjistynyttä tilannetta ei saada korjattua, ei Suomessa pian ole enää hoitajia. Palkankorotukset ovat ainoa keino, jolla terveydenhuoltomme täydellinen romahdus voidaan estää.

Lisätietoja:

Pinja Vuorinen 

Vasemmistonuorten puheenjohtaja

pinja[at]vasemmistonuoret.fi

0505019721