Hyppää sisältöön

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat: Elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) on erottava

Viime viikolla tietoon saapui syyttäjän päätös olla nostamatta syytettä Helsingin Sanomien toimittajia kohtaan kahden vuoden takaisesta paljastusartikkelista, jossa kuvailtiin yksityiskohtaisesti nykyisen elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) ympärillä vellovaa epäilyä seksuaalisesti ahdistavasta käytöksestä.

Kaikki vireillä olleet rikosprosessit toimittajia sekä itse Rydmania (ml. raiskausepäily) kohtaan päättyivät lopulta syyttämättäjättämispäätöksiin. Haluamme korostaa, että seksuaalisesti ahdistavaa käytöstä voi tapahtua myös ilman varsinaisen rikoksen tunnusmerkistön täyttymistä. Edustuksellisessa demokratiassa on kyse kansan luottamuksesta eikä ministeri Rydmanin käytöstä voida katsoa millään arvovaltaiseen tehtävään sopivana. Perussuomalaisten kyvyttömyys löytää luotettava henkilö omasta puolueestaan ministerin tehtävään on myös huolestuttavaa.

Ihmettelemme Petteri Orpon kyvyttömyyttä johtaa valtioneuvostoa, jonka kokoomusministerinä Rydman ei voisi toimia, mutta saman hallituksen toisen puolueen ministerinä siitä huolimatta voi. Orpon johtajuus on ollut hävettävän heikkoa koko hallitusvuoden rasismikohuista lähtien ja on ristiriitaista väittää voivansa vaikuttaa vain kokoomuksen ministerikokoonpanoon kun pääministerin tulisi johtaa koko valtioneuvostoa. Peräänkuulutamme Orpolta johtajuutta laittaa rajat myös perussuomalaisia edustavalle ministeri Rydmanille.

Vaadimme, että poliittisen toimintaympäristön ja poliittisen nuorisojärjestötoiminnan on oltava täysin häirinnästä vapaa. Kenenkään ei tule kohdata ahdistavaa käytöstä, ja jokaiseen häirintätapaukseen on puututtava asianmukaisesti.

Häirinnästä vapaan ja turvallisen poliittisen toimintaympäristön vuoksi vaadimme, että elinkeinoministeri Wille Rydman eroaa ministerin tehtävistä.

Demarinuoret

Keskustanuoret

RKP-nuoret

Vihreät nuoret

Vasemmistonuoret

Vasemmisto-opiskelijat

Demariopiskelijat

Keskustaopiskelijat 

Yhteystiedot tarvittaessa:

Demarinuoret: Emilia Kangaskolkka, puheenjohtaja, 0451149034

emilia.kangaskolkka@demarinuoret.fi

Demariopiskelijat: Veera Ollikainen, vt. puheenjohtaja +358408344847 veera.ollikainen@sonk.fi

Keskustanuoret: Jere Tapio, Puheenjohtaja 0407609463 jere.tapio@keskustanuoret.fi

Keskustaopiskelijat: Joonas Soukkio, puheenjohtaja, 050 389 7260 joonas.soukkio@kol.fi 

RKP-nuoret: Dan Cederlöf, Puheenjohtaja 040 080 1810 dan.cederlof@su.fi

Vasemmistonuoret: Pinja Vuorinen, Puheenjohtaja, 0505019721, pinja.vuorinen@vasemmistonuoret.fi 

Vasemmisto-opiskelijat: Nea Hakala

Puheenjohtaja, 0400253898

puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi

Vihreät nuoret ja opiskelijat 

puheenjohtaja Selinä Nera 040 358 8310

selina.nera@vihreatnuoret.fi

puheenjohtaja Miro Ilvonen 040 412 9904

miro.ilvonen@vihreatnuoret.fi