Hyppää sisältöön

Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat: Hallitus normalisoi sateenkaarivihaa toimettomuudellaan

Kymmenettuhannet ihmiset kerääntyvät tänään Helsinki Pride -viikon päättävään kulkueeseen kapinomaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta ja riemuitsemaan moninaisuudesta. Tänä vuonna kapina on entistä tärkeämpää, sillä Suomeen on muodostettu hallitus, joka normalisoi sateenkaarivihaa.

Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat ovat raivoissaan sateenkaari-ihmisiin kohdistuvasta vihasta, joka rajoittaa heidän vapauttaan, lisää turvattomuutta ja loukkaa perustavanlaatuisia ihmisoikeuksiaan. Viha ilmenee väkivaltaisina tekoina, joita ei voida missään nimessä hyväksyä.

“On käsittämätöntä, että sateenkaari-ihmisten oikeus elää vapaasti ja turvallisesti yhteiskunnassa on Suomessa yhä kaukana todellisuudesta”, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen toteaa.

Tänä vuonna olemme todistaneet lukuisia väkivaltaisia hyökkäyksiä sateenkaari-ihmisiä kohtaan. Tampereella kommandopipoiset miehet ovat hyökänneet toistuvasti sateenkaariyökerhoon uhkailemaan ihmisiä. Joensuussa ja Lappeenrannassa Pride-lippuja on revitty alas lipputangoista. Tallinnassa hyökkääjä puukotti suomalaispastoria kesken Pride-tapahtuman.  

Suomeen on tänä keväänä muodostettu hallitus, jonka toimettomuus sateenkaarivähemmistöjen oikeuksien edistämisessä normalisoi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvaa väkivaltaa. Lukuisat hallituspuolueiden kansanedustajat ovat puheenvuoroillaan lietsoneet vihaa sateenkaariyhteisöä kohtaan ja monet ovat antaneet puhumattomuudellaan tälle hiljaisen hyväksynnän. Siksi aktiivisia politiikkatoimia vihapuheen ja väkivallan kitkemiseksi olisi tarvittu hallitusohjelmaan aiempaa kipeämmin. 

“Sateenkaari-ihmisten sivuttaminen hallitusohjelmassa on yksi keskeisin osoitus Petteri Orpon hallituksen moraalisesta rappiosta”, Vasemmisto-opiskelijoiden varapuheenjohtaja Aku Houttu linjaa.

Ihmisoikeudet ja ihmisarvo ovat jakamattomat, ne kuuluvat kaikille. Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat vaativat välittömiä ja konkreettisia toimia sateenkaari-ihmisten oikeuksien toteutumiseksi.