Hyppää sisältöön

Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat vaativat: Suomen on tuettava Etelä-Afrikan vetoomusta kansanmurhan lopettamiseksi Gazassa

Etelä-Afrikka on joulukuun lopulla vedonnut Kansainvälistä tuomioistuinta vaatimaan Israelia lopettamaan sotatoimensa Gazassa välittömästi. Etelä-Afrikan mukaan Israelin toimet Gazassa rikkovat kansanmurharikosten ehkäisyä koskevaa yleissopimusta, jonka kumpikin maa on allekirjoittanut. Oikeudenkäynti alkaa tänään Kansainvälisessä tuomioistuimessa, jossa käydään ensimmäiset kuulemiset. Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat vaativat Suomea tukemaan Etelä-Afrikan vetoomusta sotatoimien lopettamiseksi. 

“Suomella on vielä mahdollisuus seistä historian oikealla puolella. Gazan tilanne on täysin kestämätön. Suomi on aiemmin osallistunut väliintulolla Ukrainan haasteeseen Venäjää kohtaan. Nyt meidän on tehtävä sama Israelin kohdalla.” vaatii Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen.

Tähän mennessä Israelin sotatoimissa on kuollut yli 22 000 palestiinalaista, joista yli puolet lapsia. Tämä tarkoittaa, että enemmän kuin joka sadas gazalainen on tapettu. Kaksi miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa, ja yli puolet Gazan rakennuksista tuhottu asuinkelvottomiksi. Nälänhätä ja taudit leviävät alueella, jonne humanitäärisen avun pääseminen on lähes kokonaan estetty.

Etelä-Afrikan vetoomuksessa tuodaan ilmi, kuinka Israelin poliittinen ja sotilaallinen johto on muun muassa viitannut puheenvuoroissaan palestiinalaisiin “ihmiseläiminä”, kannattanut kaiken humanitäärisen avun sulkemista ulos sekä vaatinut niin Gazan kuin gazalaisten totaalista hävittämistä.

“Israel on niin sanoillaan kuin teoillaan osoittanut, että sen tarkoitus on tuhota Gaza ja sen asukkaat. Kyseessä on palestiinalaisten etninen puhdistus ja kansanmurha. Nyt on tehtävä kaikkemme sen lopettamiseksi. Kansainvälisen yhteisön on korkea aika lopettaa hävityksen seuraaminen sivusta, ja ryhtyä toimiin sen lopettamiseksi.”, päättää Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Nea Hakala

Lisätietoja: 

Pinja Vuorinen, Vasemmistonuorten puheenjohtaja
pinja.vuorinen@vasemmistonuoret.fi, p. 050 501 9721

Nea Hakala, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja
puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi